La modificació per les CCAA de les ofertes d'ocupació pública per a professors estalviarà 130 milions d'euros anuals en els seus pressupostos futurs

18/05/2011

  • 33.000.000 a Catalunya, 66 a Andalusia, 20 a Aragó, 7 a Extremadura i 1,7 a les Balears i 2 a Navarra
  • Les noves ofertes respecten la taxa de reposició del 30% per als docents i compleixen el que estableix la Llei de Pressupostos


Les modificacions realitzades per diverses comunitats autònomes en les seves ofertes d'ocupació pública per evitar el recurs de l'Estat els procurarà importants estalvis en els seus pressupostos futurs. La rectificació realitzada suposa en tots els casos limitar l'increment de plantilla, destinant gran part de les places a la consolidació de personal interí i reduint el nombre de les ofertades per a la incorporació de nou personal. Aquesta limitació en la taxa de reposició, que forma part de les mesures d'ajust que estan aplicant les diferents administracions públiques per tal de complir l'objectiu de dèficit, suposa un estalvi total de més de 130 milions d'euros anuals (a falta d'afegir les dades de la Comunitat de Castella i Lleó, amb la qual el Ministeri d'Economia i Hisenda es reunirà demà).

El major estalvi es produirà a Andalusia, on s'arribarà als 66 milions d'euros. A Catalunya estalviaran prop de 33 milions d'euros i a Aragó 20, mentre a Extremadura l'estalvi serà de 7 milions, a Balears de 1,7 ia Navarra, de 2.

Després de les reunions mantingudes amb aquestes comunitats autònomes i, en alguns casos, ja amb les noves disposicions aprovades, la disminució de places d'oferta d'ocupació pública i, per tant, d'ingrés net d'efectius, és de 4.339 places (a falta de afegir les dades de Castella i Lleó), el que es tradueix en un estalvi significatiu (130.170.000 euros) per als respectius pressupostos autonòmics. Les places de consolidació no impliquen noves contractacions i, per tant, no comporten cap increment pressupostari, ni tampoc estan incloses en les limitacions establertes en la taxa de reposició, atès que són llocs que ja estan coberts i pressupostats.

La rectificació del nombre de places suposa també que les noves ofertes d'ocupació pública per a professors respecten la taxa de reposició del 30% per als docents i compleixen així plenament amb el que estableix la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat, el que evita la presentació de un recurs per part de l'Estat.