El MARM adjudica per més de 300.000 euros les obres de millora del camí de Ronda de Punta Cap Roig, al Perelló (Tarragona)

21/06/2011

Publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE)


  • L'objecte del projecte és actuar sobre camí de ronda o Ligallo de Cordel de Mar, recuperar i condicionar espais verds amb zones de jocs infantils i berenadors. Així com, la instal.lació d'un mirador d'estructura de fusta

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, ha adjudicat les obres de millora del camí de Ronda de Punta Cap Roig, terme municipal del Perelló (Tarragona). L'empresa adjudicatària ha estat Pavasal, per un import de 309.122,32 euros.

L'objecte del projecte és actuar sobre la costa del terme municipal del Perelló situada a la Punta Cap Roig fins a la zona de la Platja de Bufadors. En aquests espais es pretén millorar l'estat del camí de ronda o Ligallo de Cordel de Mar, recuperar els espais on s'hagin deteriorats els passos tradicionals i la flora autòctona, millorar els accessos al espigó, i condicionar espais verds amb zones de jocs infantils i berenadors.

L'actuació es completa amb la instal.lació d'un mirador en estructura de fusta que ha de ser el referent de la recuperació d'aquests espais, com a element revaloritzador de l'espai tant per als veïns com per als visitants d'aquest lloc de la costa del Perelló.

DESCRIPCIÓ DE LES OBRES

Les obres projectades tenen com a objectiu fonamental la millora del traçat dels senders denominats "camins de ronda" o "cordill de mar" que transiten perla zona de "Descansadero" de la Punta Cap Roig a la població del Perelló.

També es pretén en aquest projecte recuperar el GR-92 en el seu pas del Cap Roig, millorar la senyalització i instal lar diversos equipaments entre els quals destaca el nou "Mirador d'Armadors".

A l'hora de dissenyar tots els espais i senyalitzacions s'ha considerat entre els usos dels camins recuperats, des del simple passeig a peu o "trekking", l'esplai amb bicicleta de muntanya o el descans (espais habilitats amb bancs a la zona verda ) i el joc de les "bitlles catalanes" amb zona habilitada de dimensions adequades, introduint espais destinats a aparcament de bicicletes. També es considera l'ús dels espais lliures per als més petits, amb jocs infantils de caràcter rústic.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar i millorar el litoral espanyol respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitar l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans.