El MARM licita per més de 6,1 milions d'euros les obres d'ordenació i adequació mediambiental del front marítim de Cunit (Tarragona)

14/10/2011

Publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE)


  • Les actuacions consisteixen, entre d'altres, executar un nou passeig marítim, que inclourà un carril bici i un passeig de vianants.
     

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, ha licitat les obres del "Projecte d'ordenació i adequació mediambiental del front marítim de Cunit, (Tarragona) ". L'import de licitació és de 6.196.537 euros, i el termini d'execució previst és de 14 mesos.
 

Aquest projecte té com a objectiu executar un nou passeig marítim en el front marítim de Cunit. Es podran distingir un tram a la riera de la Font i un altre davant del Càmping Mar de Cunit. En aquests trams es construirà un carril bici i un passeig de vianants. Es condicionaran zones d'ombra, senders i àrees de jocs infantils. En el primer tram es canalitzarà la riera mitjançant un calaix prefabricat de formigó, sobre el qual es condicionarà la rambla. S'executaran accessos per al manteniment de les platges, s'instal · larà reg i il · luminació, mobiliari urbà i senyalitzacions, i es realitzarà una regeneració dunar. Pel que fa al segon tram es projecta a dos altures, connectades mitjançant rampes.

 

D'altra banda es remodelarà el passeig a la zona nord i torrent d'en Pere. En aquesta zona es realitzarà una expropiació de terrenys, es dissenyarà, igual que per les altres dues zones, un carril bici, en passeig, accessos per al manteniment de la platja, reg, il · luminació, mobiliari urbà, senyalització i una regeneració dunar. Al municipi de Cubelles es salvarà la riera mitjançant un calaix prefabricat de formigó.

Tot el passeig existent es renovarà mitjançant la inclusió d'un carril bici i de una glorieta, la creació d'accessos per al manteniment de la platja, nova il · luminació, reg, mobiliari urbà i senyalització Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol col · laborant amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectades i portant a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitant l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans