Foment continua les obres de millora al túnel del Bruc

07/11/2011

  • Els treballs al tub dret (sentit Barcelona) comportaran desviaments nocturns pel Coll del Bruc a partir d’avui
  • El Ministeri ha destinat 12 milions d’euros a l’execució d’aquestes obres

 

El Ministeri de Foment va començar el passat agost les obres de millora en els dos tubs del túnel del Bruc, situat a l'autovia A-2, a Barcelona.

L'execució de les obres, a les quals es destina una inversió de 12 milions d'euros, es porta a terme tractant de minimitzar el màxim possible els seus efectes al trànsit normal dels vehicles que utilitzen l'autovia.

Les obres en el tub esquerre del túnel (sentit Lleida) van consistir en el reforç estructural del sosteniment del túnel mitjançant la instal•lació d'un mallat d'acer i una capa de formigó projectat (gunita). Per això, va ser necessària la retirada prèvia de les instal•lacions i la seva reposició posterior. Aquestes obres van obligar al tall del tub esquerre des de principis d'agost fins a finals de setembre, quan va ser reobert al trànsit, sent la circulació desviada durant aquest període pel tub dret.

Per la seva banda, les obres en el tub dret (sentit Barcelona) consisteixen fonamentalment en la demolició del fals sostre i la reconversió del sistema de ventilació actual del túnel de semitransversal a longitudinal.

Per a l'execució d'aquestes obres en el tub dret (sentit Barcelona), cal realitzar talls nocturns de dilluns a dijous, de 22:00 ha 6:00 h, a partir d'aquesta nit. D'altra banda, de forma puntual s'han de fer talls d'un carril de la calçada sentit Barcelona en horari diürn.

Durant els talls nocturns del túnel, el trànsit amb sentit Barcelona serà desviat pel coll del Bruc. Per la seva banda, la calçada amb sentit Lleida i el tub esquerre del túnel no es veuran afectats en cap moment.