El Ministeri de Foment invertirà 11 milions d’euros en rehabilitació d’habitatges i construcció d’allotjament protegits a Catalunya

El Ministeri de Foment invertirà 11 milions d’euros en rehabilitació d’habitatges i construcció d’allotjament protegits a Catalunya

08/11/2011

Comissió Bilateral d’Habitatge amb la Generalitat de Catalunya


  • La secretària d’Estat de Vivenda i el conseller de Territori i Sostenibilitat signen convenis per rehabilitar 1.000 habitatges protegits en el marc del Pla Estatal d’Habitatge i Rehabilitació 2009-2012
  • Un altre conveni permetrà la rehabilitació d’habitatges a diversos barris de l’Hospitalet de Llobregat amb una aportació del Ministeri de quatre milions d’euros 
  • També s’ha signat una addenda que especifica el finançament de 9,2 milions d’euros que aportarà el Govern central per 870 habitatges universitaris que s¡estan duent a terme a diferents Campus de Catalunya

La secretària d'Estat de Vivenda i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor ha signat avui amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder i els responsables de 10 municipis un total de 10 acords que permetran, entre d'altres objectius, la rehabilitació de 1.000 habitatges i la construcció de 194 allotjaments protegits dins el Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació 2009-2012. El Ministeri aportarà 6,77 milions de euros per a la realització d'aquestes obres.

Aquests acords formen part del programa 2011 del Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació que facilitarà a 23.000 famílies catalanes l'accés a un habitatge o la rehabilitació de la que ja posseeixen.

Dins d'aquests ajuts destaquen més les destinades a llogaters, que arribaran a 4640 famílies, les destinades a compra o promoció de 5.600 habitatges protegits i les que permetran la rehabilitació aïllada d'altres 9.000 habitatges. Aquestes actuacions no requereixen la signatura de convenis específics com els subscrits per a rehabilitació i promoció d'allotjaments.

Així mateix, la secretària d'Estat ha signat amb el conseller i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín un conveni per a la rehabilitació d'habitatges als barris de Gornal, Bellvitge, Sant Josep, les Planes, Santa Eulàlia i la Torrassa. El Ministeri aportarà quatre milions d'euros en l'anualitat de 2011. Aquest conveni dóna continuïtat als signats en anys anteriors a través dels quals, el Ministeri ha aportat ja nou milions d'euros.

Aquestes actuacions se sumen a les ja finançades a través dels Plans estatals que des de 2004 han arribat a 210.000 famílies catalanes. En aquest temps, el Govern d'Espanya ha invertit 1.009 milions d'euros per facilitar als catalans l'accés a la compra o lloguer d'un habitatge o per a la rehabilitació de la qual ja tenen, a través de diferents línies d'ajudes com la Renda Bàsica d'Emancipació que ja han rebut 57.571 joves catalans als quals l'Estat ha abonat, per aquest concepte, 179,3 milions d'euros

Acords Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació

Els acords avui signats en el marc del Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació 2009-2012 permetran en el programa de 2011 la rehabilitació de 1.000 habitatges a l'Àrea de Rehabilitació Integral de Barcelona corresponents a la tercera fase d'aquest ARI. El Ministeri aportarà cinc milions d'euros.

També s'han assolit altres 8 acords pels quals el Ministeri de Foment finançarà amb 1,77 milions d'euros la construcció de 194 allotjaments protegits en règim de lloguer, destinats a la comunitat científico- universitària i a col·lectius especialment vulnerables en les següents actuacions:


ALLOTJAMENTS COL·LECTIUS ESPECÍFICS

 

PROVÍNCIA UNIVERISTAT ALLOTJAMENTS INVERSIÓ ESTATAL
Tarragona

Universitat RiV

a Reus

40 231.192
Tarragona

Universitat RiV

a Reus

18 71.922


ALLOTJAMENT COL·LECTIUS VULNERABLES

 

PROVÍNCIA ACTUACIÓ ALLOTJAMENTS INVERSIÓ ESTATAL
Barcelona

Casateva

a Barcelona

50 501.309
Barcelona

Fàbrica Vella

a Sallent

20 240.000
Lleida

MSS Ramon Artigues

a Alguaire

18 215.160
Lleida

La Torxa

a Lleida

18 153.036
Lleida

Utxafava a

Castellnou de Seana

12 144.000
Lleida

MSS Jacint Verdaguer

a Torregrossa

18 215.721

 

Finalment s'ha signat un acord d'urbanització prioritària de sòl en el municipis barceloní d'Òdena destinat a habitatge protegit.

Conveni L'Hospitalet de Llobregat

El conveni de l'Hospitalet de Llobregat permetrà la millora dels habitatges amb actuacions tant en l'estructura dels edificis, amb adequació d'elements comuns de façanes i cobertes o aïllament tèrmic, com obres a l'interior dels habitatges, les seves instal•lacions, banys i cuines, entre altres elements. També inclou instal•lació d'ascensors i supressió de barreres arquitectòniques.

 


Addenda habitatges universitaris

S'especifica el finançament per a la promoció de 870 habitatges universitaris acordats en anys anteriors i que s'estan duent a terme en diferents campus universitaris de Catalunya. El Ministeri aportarà 9,2 milions d'euros per 870 habitatges protegits als campus de Cerdanyola del Vallès, Girona, Castelldefels, Lleida Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Manresa i Reus.