SEGIPSA treu a licitació la construcció d’un nou edifici per ubicar oficines de l’administració de l’Estat

09/11/2011

  • Amb un pressupost de 4,8 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos

SEGIPSA ha iniciat un procediment obert per a la construcció d’un edifici d’oficines de nova planta a la ciutat de Tarragona on s’ubicaran diversos serveis de l’Administració de l’Estat. Amb un pressupost de 4.807.463,35 euros, el termini d’execució d’aquest nou edifici és de 18 mesos i s’ubicarà a un terreny entre els carrers Guillem Oliver i Artur Bladé i Desumvila de la ciuitat de Tarragona.

La “Sociedad Estatal de Gestión Inmobiliaria de Patrimonio, S.A.” (SEGIPSA) és una societat estatal mercantil (100% capital públic de la Direcció General de Patrimoni de l’ Estat depenent del Ministeri d’Economia i Hisenda).

El nou edifici tindrà una superfície útil de 4.055 m2 repartits en un total de set plantes, dos d’elles corresponents a soterrani. Allotjarà les àrees integrades a la Subdelegació del Govern a Tarragona com són l’Oficina d’Estrangeria de la Dependència de l’Àrea de Treball i Immigració; la Dependència de l’Àrea d’Agricultura i Pesca; la Dependència de l’Àrea d’Indústria i Energia; la Dependència de l’Àrea de Sanitat Exterior; i l’Institut Geogràfic Nacional.

A més, s’ubicaran l’oficina de la Prefectura Provincial de Trànsit del Ministeri de L’Interior així como la Direcció Provincial de Comerç i la Inspecció de Telecomunicacions, les dues del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

En total, al nou edifici treballaran al servei dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona un total de 150 funcionaris i funcionàries de l’Administració de l’Estat.

Com recordaran, l’antiga sucursal del Banc d'Espanya a Tarragona, fou adquirit pel Ministeri d'Economia i Hisenda a través de la Societat Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni S.A. (SEGIPSA), en un principi, per a ser rehabilitat i destinat a ser seu d’algunes de les Dependències d’aquesta Subdelegació del Govern a Tarragona. Després es va arribar a un acord de cessió amb l’Ajuntament de Tarragona que passava per permutar l’edifici del Banc d’Espanya per un solar propietat de l’Ajuntament ubicat a la nova àrea de serveis que s’està construint prop de l’ Hospital Joan XXIII. Mentre aquest nou edifici no estigui construït, l’Oficina d’Estrangeria de la Subdelegació està ubicada a l’antiga Biblioteca de la Facultat de Lletres, a la Plaça Imperial Tarraco.