La Secretària d'Estat d'Innovació i la Delegada visiten el Centre Nacional de Microelectrònica

La Secretària d'Estat d'Innovació i la Delegada visiten el Centre Nacional de Microelectrònica

10/05/2012

La Secretaria d’Estat de Innovació i Desenvolupament, Carmen Vela, i la Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, han visitat aquest matí la Sala Blanca del Centre Nacional de Microelectrònica. Acompanyades pel President del Consell Superior d'Investigacions Científiques, Emilio Lora-Tamayo, el Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, el Delegat Especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, i el Coordinador Institucional de CSIC a Catalunya, Luis Calvo, han recorregut aquesta infraestructura científica i tecnològica singular que s'ha convertit en exemple del partenariat públic-privat en projectes d'investigació tecnològica.

La Sala Blanca de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona és una gran instal·lació que compta amb un recinte amb atmosfera totalment controlada. En ella els científics desenvolupen sensors químics i biològics i dispositius implantables a escala micro i nanomètrica. Les instal·lacions tenen prop de 7.000 metres quadrats, dels quals una mica més d'1.500 corresponen a la Sala
Blanca amb ambient controlat. Compta amb més d'un centenar d'equips d'última generació per a la investigació i el desenvolupament de sistemes micro i nanomètrics de forma integrada.

Els investigadors del CSIC utilitzen aquests equips per realitzar processos basats en oblies de silici i altres materials. A partir d'aquests treballs desenvolupen sensors químics, micro i nanosistemas, mòduls microxip i dispositius òptics.