El Govern d’Espanya inverteix 543.000 euros a la promoció turística del Monseny, les Guilleries i el Lluçanès

El Govern d’Espanya inverteix 543.000 euros a la promoció turística del Monseny, les Guilleries i el Lluçanès

05/07/2013

El Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha destacat avui el compromís del Govern d'Espanya amb la promoció del turisme de qualitat en la presentació del programa "Boscos de bruixes i bandolers. Secrets d'un passat de llegenda". Aquest programa de promoció turística dels boscos del Montseny, les Guilleries i el Lluçanès compta amb un pressupost de 1.629.00 euros, dels quals el Govern d’Espanya ha aportat 543.000 a través del Pla Nacional i Integral de Turisme per al període 2012-2020 del Ministeri d'Indústria i Turisme.

 

Aquest programa contempla 15 plans específics de competitivitat turística per a tota Espanya que s'emmarquen dins del Pla Nacional, tres d'ells a Catalunya:

 

1. Tarraco Romana, amb una inversió estatal de 1.400.000 €
2. Terra de Comptes, amb una inversió estatal de 1.300.000 €
3. Boscos de bruixes i bandolers, amb una inversió estatal de 543.000 €


Ablanedo ha assenyalat que "el pla de competitivitat turística mostra el compromís del Govern d’Espanya amb el turisme com a font de riquesa en moments de crisi" i la confiança en aquest sector com a "columna fonamental per al creixement futur". El Pla Nacional i Integral de Turisme té tres objectius: "destacar noves destinacions turístiques, elaborar programes conjunts entre diferents administracions i el sector privat per vertebrar el territori i unir en la promoció turística dels valors naturals i culturals, i desestacionalitzar el turisme", ha assenyalat el Subdelegat del Govern.

 

El Pla de Dinamització "Boscos de bruixes i bandolers" busca posar en valor la "extraordinària realitat natural, però també el patrimoni cultural i històric" del Montseny, les Gulleries i el Lluçanès, ha destacat Ablanedo, qui ha recordat la riquesa d'aquest patrimoni cultural i històric basat no només en les llegendes de bruixes i bandolers, sinó també en la "excel·lent ruta d'esglésies romàniques, l'herència de l'arquitectura modernista o les colònies industrials" d'aquestes comarques.

 

El programa presentat avui permetrà habilitar espais per a exposicions, adequar els camins i la senyalització dels punts d'interès, i la difusió de la "magnífica realitat" d'aquestes tres comarques.

 

Finalment, el Subdelegat ha destacat el compromís del Govern amb la cultura, amb inversions com les obres de rehabilitació del Museu de Roda de Ter, el Museu Arqueològic de Tona, les Reials Drassanes de Barcelona i, especialment, el recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau, en què l'Estat ha invertit 20 milions d'euros.
 

Nota de premsa