Visita de les dependències policials, la Comandància de la Guàrdia Civil i les noves instal·lacions del PIF de l'Aeroport de Barcelona-El Prat

Visita de les dependències policials, la Comandància de la Guàrdia Civil i les noves instal·lacions del PIF de l'Aeroport de Barcelona-El Prat

17/12/2013

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, ha visitat avui diferents dependències de l' Aeroport de Barcelona-El Prat, juntament amb la directora de l' Aeroport, Sonia Corrochano. Durant el recorregut, que ha comprès diferents dependències policials, la Comandància de la Guàrdia Civil i les noves instal·lacions del Punt d'Inspecció Fronterer (PIF), De Luna i Corrochano han estat acompanyades pel Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez, el General Cap de la Guàrdia Civil de Catalunya, Ángel Gozalo, el Cap Superior de Policia de Catalunya, Agustín Castro, i l'Administrador de la Duana de l'Aeroport, Álvaro Baró, entre d'altres responsables policials i càrrecs administratius.

De Luna ha visitat, en primer lloc, l'Oficina d'Atenció al Passatger, de gestió compartida per la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i els Mossos d'Esquadra, on ha saludat responsables dels tres cossos policials. Aquesta oficina va atendre l'any 2012 un milió de viatgers i, a falta de tancar 2013, la xifra s'ha incrementat fins a 1,7 milions de viatgers atesos.

Posteriorment, la Delegada del Govern ha recorregut les dependències policials on es duen a terme les tasques de documentació, control de fronteres, identificació i policia científica, així com altres funcions encomanades a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Durant la seva visita a la Comandància que la Guàrdia Civil té a l'Aeroport de Barcelona-El Prat, De Luna ha conegut de primera mà la intensa activitat que la Guàrdia Civil realitza a les instal•lacions aeroportuàries. La Guàrdia Civil té encomanada la custòdia i vigilància de l'Aeroport i realitza funcions de seguretat ciutadana i protecció civil, a més d'ocupar-se de la custòdia de fronteres, del resguard fiscal, de la prevenció i persecució del narcotràfic i el contraban o de la intervenció d'armes. La Guàrdia Civil té destinat una plantilla de 477 efectius en aquestes instal•lacions aeroportuàries.

Finalment, De Luna ha visitat les noves instal•lacions del PIF (Punt d'Inspecció Fronterer), on es porta a terme el control sanitari en fronteres, així com el control i expedició de certificats de productes de caràcter animal i vegetal, tant a nivell d'importació com d'exportació (a través de l'Aeroport de Barcelona-El Prat) de productes de tercers països o països extracomunitaris.

El passat mes d'octubre De Luna i Corrochano signar l'acta de posada a disposició dels Serveis d'Inspecció Fronterera d'aquestes noves instal•lacions. AENA va cedir llavors gratuïtament un espai de 161 metres quadrats, que va permetre traslladar les oficines del PIF de l'Aeroport a un nou espai d'ús múltiple que esmenava les deficiències logístiques de l'anterior ubicació.

Durant el passat mes de novembre, un total de 2.383.090 persones van passar per les instal·lacions de l'Aeroport Barcelona-El Prat. El tràfic de mercaderies, com el de passatgers, també ha crescut i es consolida amb un augment de 14,8% respecte l'any 2012.

Nota de premsa