El Subdelegat del Govern informa dels nous requisits de renovació del permís de conducció europeu

El Subdelegat del Govern informa dels nous requisits de renovació del permís de conducció europeu

26/01/2015

El Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, acompanyat del cap provincial de Trànsit, Adrià Puigpelat, ha reunit els principals representants comunitaris del cos consular acreditat a Barcelona per informar de les condicions de renovació del permís de conducció derivades de la Directiva Europea que ha servit per crear un permís únic europeu. Aquesta normativa comunitària obliga tots els residents comunitaris amb dos o més anys de residència a Espanya i amb permisos de conducció indefinits o amb un termini de vigència superior als 15 anys a renovar les seves llicències a partir de gener de 2015.

El nou permís comunitari és vàlid per conduir a tot el territori de la UE. Per obtenir-lo, els residents legals que siguin titulars d'un permís de conducció obtingut al seu país han de renovar-lo a qualsevol Prefectura Provincial o oficina local de Trànsit o a través del web de la DGT, tràmit que també han d'emplenar els residents comunitaris amb un permís caducat o pròxim a caducar.

En la trobada han participat representants dels consultats de Gran Bretanya, Alemanya, Àustria, Bèlgica, França, Finlàndia, Hongria, Itàlia, Polònia, Luxemburg, Portugal, Romania, Suècia i la República Txeca, així com el secretari general del Cos Consular, Josep Maria Calmet. En el transcurs del mateix, el Subdelegat del Govern ha assenyalat la "importància d'harmonitzar els requisits que s'exigeixen a cadascun dels estats de la Unió Europea per a la renovació dels permisos de conducció per tal d'aconseguir una major seguretat viària".

Des de l'any 2013 tots els països de la Unió Europea tenen un permís de conducció únic per als 28 estats membres, permís que ha substituït als més de 110 tipus de permisos de conducció que existien fa anys i que són vàlids per conduir a tots els països de la Unió. Aquest nou permís és fruit de la Directiva Comunitària 2006/126 / CE i la seva transposició al Reglament general de conductors, i és un element indispensable de la política comuna de transports que contribueix a augmentar la seguretat de la circulació viària.

Nota de premsa