Els ciutadans de Catalunya han d'adaptar les antenes col·lectives dels seus edificis abans del 31 de març

12/02/2015

La Delegació del Govern a Catalunya recorda als ciutadans d'aquesta comunitat que han d'adaptar les antenes col·lectives dels seus edificis abans del 31 de març per no perdre canals de televisió a causa del procés d'alliberament del dividend digital.

Atenent a les peticions del sector de les TDT per culminar satisfactòriament el procés d'alliberament del Dividend Digital, el 26 de desembre s'aprovava, mitjançant reial decret, prorrogar fins a finals de març el termini màxim per a alliberar-lo.

En concret, a Catalunya, aquells edificis equipats amb monocanals o centraletes programables han d'adaptar els seus sistemes d'antena col·lectiva a les freqüències que canvien (tres o quatre depenent de la zona), pel que és convenient que les comunitats de propietaris que encara no hagin completat l'adaptació dels seus sistemes d'antenes col·lectives, demanin pressupost a un o diversos instal·ladors, per realitzar aquesta adaptació el més aviat possible. El llistat d'empreses instal·ladores registrades es pot consultar a: www.televisiondigital.es.

Per la seva banda, els ciutadans en habitatges unifamiliars o edificis de pocs pisos que posseeixin amplificadors de banda ampla, hauran de resintonitzar, com abans, els canals en les seves noves freqüències a través del comandament del seu televisor.

La sol·licitud d'ajuts fins al 30 de juny

A més, els ciutadans catalans tenen de termini fins al 30 de juny de 2015 per sol·licitar els ajuts que ha posat en marxa el Govern, que estan dotats amb 280 milions d'euros, perquè les comunitats de propietaris realitzin les accions derivades del procés d'alliberament del Dividend Digital.

Poden sol·licitar aquesta subvenció les Comunitats de Propietaris subjectes al règim de propietat horitzontal, que compten en els seus edificis amb instal·lacions d'antenes col·lectives de recepció de televisió amb centraleta programable o amplificadors monocanal, i es realitzaran a través de la plataforma en línia de Red.es disponible en https://ayudas.televisiondigital.gob.es.

En el cas de la Comunitat Autònoma de Catalunya l'import total estimat de les ajudes ascendeix a 51 milions d'euros. Fins al moment ja s'han sol·licitat més de 22.200 subvencions en aquesta Comunitat.

Beneficis de l'alliberament del Dividend Digital

L'alliberament del dividend digital a Espanya suposarà importants beneficis econòmics i socials per a la ciutadania, ja que la tecnologia 4G sobre la banda de 800 MHz implica un increment dels serveis de dades mòbils d'alta velocitat amb un millor servei als interiors dels edificis i una major cobertura geogràfica que reduirà l'anomenada "bretxa digital".

D'altra banda, el millor aprofitament de les freqüències afavoreix l'arribada de nous canals de televisió, i l'emissió en els mateixos de continguts en Alta Definició.

Atenció als ciutadans

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme està duent a terme una campanya d'informació i divulgació sobre el procés de reordenació de freqüències, així com de les accions a realitzar per adaptar les antenes col·lectives dels edificis afectats, la necessitat de resintonitzar els canals a través del comandament de la televisió, i de com sol·licitar els ajuts per a les adaptacions, per tal de facilitar el procés al ciutadà al màxim possible.

Es pot obtenir informació sobre el procés al web www.televisiondigital.es. També els telèfons 901 20 oct 04 i 954 30 77 96 estan a disposició dels ciutadans per resoldre els seus dubtes i consultes.

Per a més informació:

Blanca Gutiérrez (663028602)
Carme Melgar / Silvia Núñez (914179865) .dividendodigital @ red.es