Enric Millo lamenta “la deriva autoritària i antidemocràtica de la Generalitat, que s’està fanatitzant cada dia que passa”

Enric Millo lamenta “la deriva autoritària i antidemocràtica de la Generalitat, que s’està fanatitzant cada dia que passa”

14/07/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha expressat avui la seva consternació per “la situació lamentable d’un Govern que està patint una deriva autoritària i antidemocràtica i s’està fanatitzant cada dia que passa, que purga als dissidents que discrepen de la seva línia i actua deliberadament contra Catalunya i contra els catalans”.

Segons ha posat de relleu, el Govern de la Generalitat està cada vegada “més sol, feble i en mans dels extremistes que amenacen amb trencar la democràcia i la legalitat vigent”. Enric Millo ha enviat els ciutadans un missatge de confiança i tranquil·litat ja que, enfront d’aquesta actitud, el Govern d’Espanya “seguirà treballant com ho ha fet fins ara al servei de l’interès general del conjunt dels catalans”, prendrà mesures per resoldre “els problemes reals que tenen en el seu dia a dia” i garantirà “la vigència de la democràcia”.   

“No ens mereixem un Govern que actua d’aquesta manera”, ha deplorat Millo: el Govern de la Generalitat està amenaçant “les entitats socials, els empresaris, els Mossos d’Esquadra, els ajuntaments i, ara també, els membres del propi Govern”, ha enumerat. Al seu judici, només “busca la divisió i la confrontació amenaçant la legalitat vigent i perjudicant greument l’interès general del conjunt dels catalans”. No obstant això, el Govern d’Espanya garantirà que “la legalitat segueixi vigent a Catalunya”, ha destacat el delegat, i “l’espai democràtic i de dret”.  

Enric Millo ha fet aquestes declaracions a la seu de la Subdelegació del Govern a Tarragona, on ha mantingut una reunió de treball amb els subdelegats del Govern a Tarragona, Jordi Sierra; Barcelona, Emilio Ablanedo; Lleida, Inma Manso; i Tarragona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, a la qual també ha assistit el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez.

A més d’aquesta trobada, que manté periòdicament amb els subdelegats del Govern, Millo ha assistit als actes de celebració de la Verge del Carme, Patrona de l’Armada, i ha visitat el Port de Tarragona i les obres de la passarel·la que connectarà el centre de Tarragona amb la platja i el port, que ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros finançats per l’autoritat portuària a través del Ministeri de Foment.