Mínim seguiment de la vaga convocada a Catalunya per la Intersindical-CSC

Mínim seguiment de la vaga convocada a Catalunya per la Intersindical-CSC

08/11/2017

La vaga general convocada per la Intersindical-CSC ha tingut un seguiment escàs a Catalunya i els serveis mínims establerts en tots els àmbits s'han complert amb absoluta normalitat.

En els centres de treball la convocatòria de vaga ha tingut un impacte mínim. Referent a això, un indicador habitual i molt fiable en la valoració del seguiment de les aturades laborals és l'índex del consum d'energia i, pel que fa al consum elèctric, la convocatòria de vaga a Catalunya no ha tingut cap repercussió, segons ha informat, en una compareixença a la Delegació del Govern a Catalunya, el secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver (a la fotografia). El consum elèctric acumulat des de les 0:00 hores fins a les 17:00 hores ha estat un 3% superior al consum registrat a la mateixa franja horària d'ahir, dimarts. El passat 3 d'octubre, el consum en aquesta franja horària va ser un 8,3% per sota del previst. cal destacar que no s'ha produït cap incidència remarcable en cap instal·lació del sistema elèctric.

Segons dades oficials proporcionades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el seguiment de la vaga ha estat mínim en la pràctica totalitat dels sectors, excepte el de l'ensenyament, on ha tingut una incidència del 34,98%, si bé els serveis mínims s'han complert al 100%.

Pel que es refereix al Departament de Salut, el seguiment de la vaga ha estat del 15,78% i els hospitals i ambulatoris han funcionat amb normalitat i han atès les consultes programades en la seva pràctica totalitat.

Impacte de la convocatòria de vaga per Departaments

En cap Departament hi ha hagut incidències en el transcurs de la vaga i en tots ells hi ha hagut un compliment del 100% dels serveis mínims. L'impacte de la convocatòria de vaga en cadascun dels Departaments ha estat el següent:

  • Departament de Vicepresidència i Economia i Hisenda: 17,78%
  • Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge: 5,97%
  • Departament d'Ensenyament: 34,98%
  • Departament de Salut: 15,78%
  • Departament de Territori i Sostenibilitat: 21,50%
  • Departament de Cultura: 32,33%
  • Departament de Treball, Assumptes Socials i Família: 14,55%
  • Departament d'empresa i Coneixement: 24,45%
  • Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació: 20,17%

En el sector del comerç, l'impacte de la convocatòria ha estat inferior al 10% i en la indústria no ha superat en cap cas el 8%.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, lamenta que els radicals independentistes hagin convertit el fracàs de la convocatòria de vaga en una jornada de “vulneració dels drets ciutadans en impedir mitjançant actes vandàlics que moltes persones poguessin traslladar-se amb normalitat als seus llocs de treball o desplaçar-se lliurement”.  “Els radicals independentistes que han organitzat les protestes han demostrat una vegada més estar al marge de la llei i pretendre imposar per la força el que no aconsegueixen per procediments democràtics”, ha afegit el delegat.

Segons Millo, la desestabilització que estan provocant aquest tipus d'actuacions a Catalunya és un agreujant més a les negatives conseqüències econòmiques generades pel procés. “Poca estima tenen a Catalunya els que ens porten a la decadència econòmica i tracten d'imposar per la força una situació de caos que no vol la immensa majoria de catalans”.

Millo ha destacat que “la coordinació policial ha estat exemplar i tant Mossos d'Esquadra com Policia Nacional i Guàrdia Civil han actuat conjuntament a Catalunya per evitar conseqüències encara més negatives  a causa de les protestes dels radicals”.

Dispositiu policial

Per a la gestió de la seguretat en aquesta jornada s'ha establert un dispositiu policial coordinat en el qual ha participat el cos de Mossos d'Esquadra, amb el suport de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Els tres Cossos de Seguretat han treballat conjuntament per restablir la normalitat i garantir els drets de tots els ciutadans.

No s'han produït incidents greus, tot i que en alguns punts la intervenció de Mossos d´Esquadra ha requerit l'ús de la força mínima indispensable per retirar a persones que exercien resistència passiva per garantir la lliure circulació. D'altra banda, en alguns corts de carretera s'han produït enfrontaments entre manifestants i ciutadans que veien impedit el seu dret a lliure circulació. En aquests fets, s'ha procedit a la detenció d'una persona i també s'ha identificat a l'autor d'una agressió a un ciutadà que tractava de circular per la via pública.