Enric Millo reclama a l’alcaldessa de Girona que "rectifiqui la seva actitud per poder mantenir una interlocució fluida entre l’Ajuntament i el Govern d’Espanya"

Enric Millo reclama a l’alcaldessa de Girona que "rectifiqui la seva actitud per poder mantenir una interlocució fluida entre l’Ajuntament i el Govern d’Espanya"<br/><br/>

24/01/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha reclamat avui a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que “rectifiqui la seva actitud per poder mantenir una interlocució fluida entre l’Ajuntament i el Govern d’Espanya”. “Cal que l’alcaldessa reflexioni i passi pàgina, perquè només així podrem tornar a tenir la col·laboració i cooperació que sempre ha existit entre les dues administracions”, ha afegit.

En declaracions als mitjans de comunicació a la Subdelegació del Govern a Girona, Millo ha explicat que “en resposta a l’actitud tancada i de trencament de l’alcaldessa en relació al Govern d’Espanya a partir d’ara nosaltres considerem necessari que l’única interlocució vàlida amb l’Ajuntament de Girona sigui a través de la seva alcaldessa”. “Ella diu que no vol saber res del Govern d’Espanya, però hi ha molts projectes que s’estan gestionant per part de diferents ministeris que requereixen una relació directa entre les dues administracions”.

En aquest sentit, Millo ha alertat que “l’actitud de Marta Madrenas pot perjudicar el correcte desenvolupament dels projectes, i cap gironí podria entendre que ella no volgués parlar amb el Govern d’Espanya en relació a assumptes que afecten directament la ciutat”. “És absurd pensar que la ciutat de Girona pugui donar l’esquena a inversions per a la ciutat que requereixen un tracte àgil i fluid entre administracions”, ha remarcat.

El delegat del Govern també ha criticat la “decisió erràtica de l’alcaldessa, que per primer cop no va convidar cap representant de la Policia Nacional ni de la Guàrdia Civil a l’acte del Dia de la Policia Local de Girona celebrat ahir”. “Això és una mostra més de l’actitud sectària a la que ens té acostumats l’alcaldessa”, ha afegit lamentant també que “aquest és el quart mes consecutiu en què no es convoca la Junta de Seguretat Local de Girona, una trobada que serveix per garantir la necessària coordinació entre tots els cossos policials, en defensa de la seguretat de les persones”.

D’altra banda, Enric Millo ha fet referència a un vídeo de Carles Puigdemont dient des de Brussel·les que no té cap problema amb la bandera d’Espanya. En aquest sentit, el delegat del Govern ha recordat que “l’octubre del 2012, quan ell era alcalde de Girona, va desaparèixer la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament, se li van fer requeriments reiterats per part de la Subdelegació del Govern perquè la tornés a penjar, que no va atendre, i per tant finalment, la Subdelegació del Govern a Girona va tramitar la denúncia corresponent al jutjat”. “No va tornar a posar la bandera espanyola fins que una sentència judicial li va obligar, el mes de juny del 2015, per tant, sí que deu tenir algun problema amb la bandera”, ha afegit.

Per últim i en relació al canvi de nom de la Plaça Constitució per Plaça 1 d’Octubre, el delegat del Govern ha assenyalat que “aquesta és una prova més de l’esperit d’intransigència i d’intolerància de l’alcaldessa”. “La Plaça Constitució és un símbol de Girona perquè la Carta Magna salvaguarda totes les idees i representa allò que ens uneix a tots, pensem el que pensem”, ha explicat afegint que “trencar amb això vol dir trencar amb part de la història de Girona”.

Enric Millo ha fet aquestes declaracions després de visitar la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, on s’estan fent obres de remodelació de les instal·lacions “per tal de millorar les condicions de vida dels guàrdies civils que treballen a Girona”.