Enric Millo assisteix als actes de celebració de la Pasqua Militar, presidits pel tinent general Inspector General de l'Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara

Enric Millo assisteix als actes de celebració de la Pasqua Militar, presidits pel tinent general Inspector General de l'Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara

06/01/2018

El Palau de Capitania General de Barcelona, seu de la Prefectura de la Inspecció General de l'Exèrcit, ha acollit avui el tradicional acte de la Pasqua Militar, presidit pel tinent general Inspector General de l'Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, i al que han assistit el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el subdelegat a Barcelona, Emilio Ablanedo.

El solemne acte s'ha iniciat amb una parada militar en el Passeig de Colón i posteriorment s'ha dut a terme la recepció oficial a l'interior del Palau, concretament en el Saló del Tron, on s'han imposat condecoracions a personal civil i militar. El tinent general Aznar ha fet balanç militar de 2017 i una exposició dels objectius de les Forces Armades per 2018. Al final dels actes, s'ha realitzat un brindis per Sa Majestat El Rei.

La Pasqua Militar constitueix el solemne acte institucional castrense amb el qual s'inicia l'any militar. Durant l'acte es realitza un balanç de l'any anterior i es marquen les línies d'acció i objectius que caracteritzaran l'any que s'inicia.

Una tradició que arrenca en 1782

La tradició arrenca l'any 1782, amb la tornada de l'illa de Menorca a sobirania espanyola. El rei Carlos III, com a mostra d'estima personal, va ordenar als Virreis, Capitans Generals i Governadors que en la festivitat dels Reis Mags (6 de gener) reunissin a les guarnicions i presidis i notifiquessin, en el seu nom, als Caps i Oficials dels seus Exèrcits la seva règia felicitació per la Pasqua, i les mercès que s'havia dignat concedir-los en ocasió de la festa; que d'ara endavant havia de cridar-se Pasqua Militar.