Enric Millo participa en un simulacre d'accident aeri en l'Aeroport de Barcelona-El Prat

Enric Millo participa en un simulacre d'accident aeri en l'Aeroport de Barcelona-El Prat

17/05/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha participat aquest matí en un simulacre d'accident aeri en l'Aeroport de Barcelona-El Prat, en el qual s'ha activat de forma coordinada el Pla d'Autoprotecció de l'Aeroport i el Pla d'Emergències Aeronàutiques de Catalunya AEROCAT.

L'exercici ha simulat la sortida de pista d'un avió amb 38 passatgers i 5 tripulants durant la maniobra d'aterratge i ha tingut per objectiu posar a prova la resposta coordinada de tots els organismes i cossos implicats, reduint al màxim les conseqüències en cas d'una emergència real.

L'accident simulat s'ha produït durant l'aproximació a l'aeroport d'un vol amb destinació a Barcelona. Quan li ha fallat el motor esquerre, l'aeronau ha girat i s'ha produït l'impacte a la platja del Prat de Llobregat, provocant la mort de 10 persones i un elevat nombre de ferits.

En el simulacre han intervingut AENA Aeroport de Barcelona-El Prat, Protecció Civil de la Generalitat, Delegació del Govern a Catalunya, Ajuntament del Prat de Llobregat, Bombers de la Generalitat, SEM, Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d'Esquadra, TMB, Agents Rurals, Creu Roja i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, entre altres organismes.