La Subdelegació del Govern a Tarragona acull una conferència sobre l'activitat de Salvament Marítim en la costa tarragonina

La Subdelegació del Govern a Tarragona acull una conferència sobre l'activitat de Salvament Marítim en  la costa tarragonina

08/05/2018

Dins dels diversos actes previstos amb motiu de la Setmana de l'Administració Oberta 2018, que se celebra en tota Espanya, aquest matí  la Subdelegació del Govern a Tarragona ha acollit  una conferència sobre l'activitat de Salvament i Seguretat Marítima, dependent del Ministeri de Foment, en la costa tarragonina. La conferència ha estat a càrrec d'Iñigo Landeta,  cap del centre de SASEMAR integrat a l'edifici i servei  de Port Control de l'Autoritat Portuària de Tarragona.  El conferenciant ha estat presentat pel subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra. 

El capità de la Marina Mercant, Iñigo Landeta, és llicenciat en Marina Civil amb matrícula d'honor, i actualment és l'encarregat de supervisar els serveis i les operacions de salvament i rescat a la zona de Tarragona, coordinant un equip de 72 persones amb diversos mitjans aeris i marítims com un helicòpter, un remolcador de rescat itinerant, dues embarcacions d'intervenció ràpida, una a Tarragona i l'altra a Sant Carles de la Ràpita, i dues embarcacions semi-rígides concertades amb la Creu Vermella. 

Durant la conferència també ha repassat la història del salvament en el mar, els convenis vigents i algunes de les principals actuacions a nivell internacional. Després, els assistents han visitat el remolcador Punta Major en el port de Tarragona.

Més de 300 esdeveniments en tota Espanya

El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública promou aquests dies la Setmana de l'Administració Oberta amb més de 300 esdeveniments programats i organitzats per l'Administració General de l'Estat, a través dels Ministeris i Delegacions de Govern, les CCAA, Entitats Locals i les organitzacions de la societat civil. Les jornades s'emmarquen en les mesures promogudes pel Govern d'Espanya contingudes en el tercer Pla de Govern Obert. L'objectiu d'aquests actes és apropar l'Administració i les seves institucions a la ciutadania i traslladar a la societat el funcionament de l'Administració del segle XXI, oberta, propera i transparent. Amb això a més, el Govern s¡adhereix a la iniciativa plantejada a nivell mundial per l'Aliança per al Govern Obert, a la qual pertany el nostre país des de l'any 2011. S'han organitzat prop de 150 jornades de portes obertes i més d'un centenar de debats, seminaris i cursos.    

En el cas de la província de Tarragona, ahir dilluns 7 de maig el subdelegat del Govern, Jordi Sierra, va presidir la inauguració d'una exposició compartida de pintura a càrrec de quatre pintors de prestigi de la província com són Tito Figueras, Ángeles Plaza, David García, i Leim. La mostra, amb el títol genèric de “Quatre artistes” estarà oberta a la “Sala Sota” d'aquesta Subdelegació del Govern a Tarragona fins a l'1 de juny de 2018, de dilluns a divendres, de 10 a 17:00 hores.  A més, el dijous 10 de maig, tindrà lloc una altra conferència sobre l'edifici d'aquesta Subdelegació del Govern, obra de l'arquitecte Alejandro de la Sota, a càrrec de l'arquitecte tarragoní, Jordi Guerrero.