La delegada del Govern a Catalunya reitera el seu suport als alcaldes dels municipis afectats per l'incendi de la Ribera d’Ebre i els informa de la línia d'ajudes de l'Estat

02/07/2019


La Delegació i les subdelegacions del Govern són les encarregades de recopilar, tramitar i gestionar les sol·licituds d'ajuda


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha enviat aquest dimarts una carta als alcaldes dels municipis afectats per l'incendi de la zona de la Ribera d’Ebre amb l'objectiu de reiterar el seu suport i informar de la línia d'ajudes de l'Administració General de l'Estat contemplades en aquest tipus de situacions.

Concretament, Teresa Cunillera ha enviat la carta als alcaldes de Flix, Vinebre, Palma d’Ebre i Torre de l’Espanyol, a la província de Tarragona, així com els de Bovera, Granadella, Maials i Llardecans, a la província de Lleida. 

La delegada del Govern ha recordat que, a través del Ministeri de l'Interior, l'Administració General de l'Estat disposa d'una línia d'ajudes tant per a municipis com para particulars que es regeixen pel Reial decret 307/2005 pel qual es regulen les subvencions en atenció a determinades necessitats derivades de situacions d'emergència o de naturalesa catastròfica i s'estableix el procediment per a la seva concessió.

Aquestes ajudes van dirigides a unitats familiars o de convivència econòmica que hagin sofert danys personals o materials tant en el seu habitatge habitual com en els béns de primera necessitat; corporacions locals per fer front a les despeses d'emergència realitzats; comunitats de propietaris per danys causats en elements comuns; titulars d'establiments mercantils, industrials o de serveis, i persones físiques o jurídiques que hagin dut a terme prestació personal o de béns a requeriment de l'autoritat competent. 

Les sol·licituds d'aquesta línia d'ajudes han de sol·licitar-se a través de la Delegació i de les diferents subdelegacions del Govern. En aquest cas, donat les afectacions de l'incendi, són les subdelegacions de Lleida i Tarragona les que capitanean aquest procés a través de la Unitat de Protecció Civil. El període per poder sol·licitar les ajudes és d'un mes a partir del dia de finalització de l'incendi.

Així mateix, el Consorci de Compensació d'Assegurances (entitat pública adscrita al Ministeri d'Economia i Empresa) disposa de cobertures per a riscos extraordinaris, i els Ministeris d'Hisenda i Agricultura també contemplen altres línies d'ajuda per a aquest tipus de casos.

Per poder començar al més aviat possible la tramitació de les sol·licituds d'ajuda, la delegada del Govern a Catalunya ha emplaçat als alcaldes dels municipis afectats a remetre a la Delegació i les diferents subdelegacions les quantificacions econòmiques dels danys ocasionats, pas previ indispensable.