Carlos Prieto pren possessió com a subdelegat del Govern a Barcelona defensant el diàleg i reivindicant el paper de l'Administració General de l'Estat

09/07/2019


Teresa Cunillera li emplaça a seguir amb el deixant iniciat fa un any de col·laboració institucional, transparència i contacte directe i constant amb els municipis, i Prieto es compromet a “treballar dur per l'establiment constant de ponts a través del diàleg i l'enteniment” reivindicant “la importància de l'Estat en el dia a dia de la gent”


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha presidit aquest dimarts la presa de possessió del subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto Gómez, en el càrrec des del passat 1 de juliol en substitució de Montserrat García, que va dimitir per dedicar-se a l'àmbit municipal.

Al concorregut acte han assistit més d'un centenar de persones, entre ells la resta de subdelegats, un ampli ventall de representants consulars i membres de totes les forces i cossos de seguretat, així com representants d'entitats i associacions civils. 

La delegada del Govern a Catalunya ha emplaçat al subdelegat a seguir amb el camí iniciat fa un any de col·laboració institucional, transparència i contacte directe i constant amb els municipis. En aquest sentit, ha recordat que en aquest període s'han produït més d'un centenar de visites i reunions amb municipis de Catalunya, i que s'ha teixit una xarxa de col·laboració i complicitat amb la resta d'institucions.

“D'ara endavant seguirà sent necessària una gran dedicació i grans dosis d'intel·ligència emocional i política. La política ha de ser entesa com un mecanisme per resoldre els problemes de la ciutadania i contribuir al seu benestar des del diàleg”, ha afegit.

Per la seva banda, Carlos Prieto ha explicat que des que va assumir el càrrec l'1 de juliol ja ha visitat les principals instal·lacions i serveis que té l'Estat a la província de Barcelona, així com ha conegut als seus responsables i treballadors. “No he pogut portar-me millor impressió del seu compromís, entrega i profunds coneixements. Són extraordinaris servidors públics i l'ànima d'aquesta Administració”, ha detallat.

“Sota l'adreça política de la delegada del Govern em comprometo a treballar dur per l'establiment constant de ponts a través del diàleg i l'enteniment. Treballarem per la dignitat de les persones i per la millora de la qualitat de vida dels catalans i catalanes, així com pel respecte a la llei”, ha subratllat Prieto, que també s'ha compromès a reivindicar “la importància que té l'Estat en el dia a dia de la gent”.

Pedagog amb àmplia trajectòria en política municipal

Carlos Prieto Gómez (Barcelona, 1975) és llicenciat en Pedagogia per la Universitat de Barcelona (UB) amb diversos estudis de postgrau i extensió universitària en l'Institut de Formació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ESADE, entre uns altres. Atresora una dilatada trajectòria en l'àmbit municipal i és patró de la Fundació Rafael Campalans i de la Fundació Jóves, Educació i Societat.