Visita institucional de la delegada del Govern a Catalunya a Montmeló

15/07/2019


Teresa Cunillera es reuneix a l'Ajuntament amb l'alcalde i membres de la Corporació Municipal. Els tendeix la mà per seguir col·laborant des de la lleialtat i amb el benestar de la ciutadania com a objectiu prioritari i comú. Visita el soterrament de les vies del tren i constata el compliment dels compromisos de l'Estat amb Montmeló


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha realitzat aquest dilluns una visita institucional a Montmeló, on ha reafirmat el compromís amb el món municipal que va adquirir en assumir el càrrec fa un any. És precisament aquest compromís amb les corporacions locals el que li ha portat a visitar més d'un centenar de municipis durant el seu mandat.

“Els ajuntaments catalans i els veïns i veïnes als quals representen tenen en aquesta Delegació a un aliat, disposat a col·laborar amb la resta d'institucions en tots aquells àmbits que no són de la seva competència, alguna cosa que avala la nostra trajectòria al capdavant de l'actual Delegació”, ha defensat Cunillera.

La delegada del Govern a Catalunya ha estat rebuda a l'Ajuntament de Montmeló per l'alcalde, Pere Rodríguez, amb qui han compartit temes comuns i d'interès per al municipi. Posteriorment, Teresa Cunillera ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament i ha saludat als membres de la Corporació Municipal, a els qui ha tendit la mà per seguir el camí de col·laboració iniciada des que va assumir el càrrec. 

“Els ajuntaments i els seus equips sou essencials a l'hora de garantir la convivència i els espais comuns en els quals hem de poder trobar-nos tots per treballar en benefici de la ciutadania”, ha destacat la delegada del Govern, que també ha assenyalat que “les portes de la Delegació sempre estan obertes”. I ha afegit: “Si col·laborem totes les administracions amb lleialtat, cadascuna des de les seves competències però posant tota la nostra disposició, els projectes es fan realitat i els nostres conciutadans es beneficien d'ells”.

Un d'aquests projectes és precisament el soterrament de les vies del tren al seu pas per Montmeló, que Teresa Cunillera ha anat a visitar en concloure la seva cita a l'Ajuntament. Allí ha comprovat el compliment dels compromisos del Govern a través de la integració ferroviària en el municipi.

L'última de les actuacions d'Adif a la zona s'ha centrat en la primera fase per urbanitzar la llosa de cobertura de la infraestructura ferroviària, en un espai de prop de 13.000 m2 comprès entre els carrers de Lluís Companys i de Pompeu Fabra i les obres dels quals han estat finançades íntegrament per l'administrador ferroviari. Durant el mes de juny d'aquest any s'ha finalitzat la reposició del paviment que quedava pendent dels treballs i la recepció definitiva de les obres es va realitzar el passat dia 10.

Els treballs han permès millorar la integració ferroviària en el municipi i afavorir la connexió dels dos nuclis urbans situats a banda i banda de la infraestructura, amb un pressupost d'1.631.467,3 euros (IVA inclòs), i oferint als veïns i veïnes un nou espai de convivència. Aquesta actuació ha estat definida i consensuada amb l'Ajuntament i d'acord amb la planificació urbanística.

La delegada del Govern a Catalunya ha enaltit “la bona sintonia que hi ha hagut a tot moment amb l'Ajuntament”, la qual cosa s'ha traduït en molts beneficis per a la ciutadania. A més, ha explicat que “pròximament veurem la licitació de les obres de la segona fase d'urbanització de la zona”, que continuen des del carrer Pompeu Fabra fins al final de la llosa en adreça Granollers.

Aquesta segona fase ja té el projecte redactat i actualment està en fase de supervisió per a aprovació tècnica, prevista per a aquest mateix mes. Aquesta actuació abasta una superfície de 15.000 m2, amb un valor basi de licitació sense IVA de 2,5 milions d'euros.