Prossegueix el reforç de les mesures per seguir reduint el procés d'obtenció del permís de conduir

15/07/2019


La DGT introdueix diverses mesures fruit del contacte permanent amb el sector. S'han incorporat 25 examinadors nous a Catalunya i també s'han desplaçat examinadors itinerants


La Direcció general de trànsit (DGT) i les respectives Prefectures de Tràfic prossegueixen en la implantació de mesures per seguir reduint el temps del procés d'obtenció del permís de conduir i reconduir la situació de dèficit heretada. L'actual Govern ha demostrat des del primer moment el seu compromís amb el sector i ha reforçat les plantilles d'examinadors. A principis d'aquest any va finalitzar la formació de la primera promoció de nous examinadors, aportant un total de 70 nous professionals al conjunt d'Espanya, dels quals 25 s'han destinat a Catalunya: 16 a Barcelona, 5 a Girona, 2 a Lleida i 2 més a Tarragona.

Amb les noves incorporacions, Barcelona passa a disposar d'un total de 87 examinadors, Girona 11, Tarragona 12, i Lleida 5, màxims històrics. Així mateix, ja s'estan preparant una nova promoció d'examinadors i bona part d'ells es desplaçaran a Catalunya.

Des de la DGT també s'ha introduït un paquet de millores per seguir reduint la borsa heretada a Catalunya: s'han habilitat hores extra d'examen a les tardes, s'han destinat 4 examinadors itinerants per redoblar el reforç i s'han fet convocatòria extraordinàries d'examen en dissabte: 15 de juny, 29 de juny i 6 de juliol

A més de la contractació de més personal, també s'han pogut resoldre les principals reivindicacions laborals d'aquest sector amb el pagament, com a productivitat especial, de 250 euros/mes amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2018 per a tots els examinadors. A més, aquest any, en el Reial decret-Llei pel qual s'aproven mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic per 2019, s'incorpora, en l'article 21, la cobertura jurídica necessària per poder seguir pagant aquest complement específic. Una vegada convalidat el RD Llei s'ha iniciat l'expedient administratiu corresponent per a la seva incorporació a les nòmines.