Catalunya registra 1.764 casos i 30 morts en les últimes 24 hores

Catalunya registra 1.764 casos i 30 morts en les últimes 24 hores

05/01/2021

 

  • Es tracta de la tercera fase del Fons d'ajuda europea per a les persones més desfavorides (*FEAD)
  • Els aliments, que es distribuiran gratuïtament, són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge
  • La delegada del Govern destaca “el compromís del Govern d'Espanya amb els més vulnerables per no deixar a ningú enrere”

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), a través del Fons Español de Garantia Agrària (*FEGA), engegarà la tercera fase del ‘Programa 2020 d'ajuda alimentària a les persones més desfavorides' en el qual es repartiran 4.397.362 quilos d'aliments a 247.511 persones en situació de vulnerabilitat social i/o econòmica a Catalunya.

Els aliments, que es distribuiran gratuïtament, són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. Són arròs, pasta, conserves de carn, verdura, fruita, tomàquet fregit, galetes, batuts de xocolata, cigrons cuits, menjar infantil envasat, llet, oli d'oliva, tonyina i sardines en conserva. Aquesta nova @entrega està prevista per a finals de febrer.

En la primera fase, que es va dur a terme al juny de 2020, es van repartir 3.240.628 quilos d'aliments i en la segona, el passat mes de setembre la xifra es va situar en 4.891.633 quilos. El ‘Programa 2020 d'ajuda alimentària a les persones més desfavorides' consta de tres fases de repartiment i suposarà la distribució, al final del programa, de més de 10 de milions de quilos d'aliments a Catalunya.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa *Cunillera, destaca “el compromís del Govern d'Espanya amb els més vulnerables per no deixar a ningú enrere” i afegeix que aquest programa d'ajuda alimentària a les persones més desfavorides cobra més importància que mai en aquests moments de crisis.

La distribució dels aliments correspon a *Creu Vermella i al *Banc *dels *Aliments, una vegada certificada la seva recepció per part de les Àrees d'Agricultura i Pesca de la Delegació del Govern a Catalunya. Aquestes dues entitats, a través de les seves delegacions provincials, reparteixen els aliments a les 601 Organitzacions Associades al Repartiment (*OAR), que atenen a prop de 250.000 catalans i catalanes en situació de vulnerabilitat social i/o econòmica. Amb aquest repartiment els beneficiaris podran preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos bebès.

El Programa d'Ajuda Alimentària està cofinançat pel Fons d'Ajuda Europea a les Persones Desfavorides (*FEAD) de la Unió Europea i el Govern d'Espanya. La gestió espanyola del programa recau en el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a través del *FEGA, que s'encarrega de la compra dels aliments mitjançant un procediment de licitació pública.