En 2020 es van realitzar 26.492 expedients de productes farmacèutics, un 4,6% més que en 2019

En 2020 es van realitzar 26.492 expedients de productes farmacèutics, un 4,6% més que en 2019

14/01/2021

  •  El Ministeri envia una mitjana de 350.000 dosi de la vacuna *Pfizer a les CCAA cada setmana
  • Aquesta setmana han arribat les primeres dosis de la vacuna Moderna que ja s'han començat a distribuir a les CCAA
  • Teresa *Cunillera destaca el compromís del Govern d'Espanya per “immunitzar a tota la ciutadania i així, poder derrotar al virus”

Barcelona, 14 de gener.- El Ministeri de Sanitat ja ha lliurat a la Generalitat 180.000 dosi de vacuna *Pfizer contra la Covid-19 des que es va iniciar la campanya de vacunació el passat 27 de desembre. A aquestes dosis se sumen les primeres 5.800 dosis desenvolupades per la companyia Moderna que també han arribat aquesta setmana. Les dosis que es lliuren a les comunitats autònomes es distribueixen sobre la base de criteris equitatius.

Durant aquesta primera etapa, establerta en l'Estratègia nacional de vacunació, els *cuatros grups prioritzats són: els residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones majors i amb discapacitat; el personal sanitari de primera línia; un altre personal sanitari i sociosanitari i grans dependents no institucionalitzats.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa *Cunillera, ha destacat el compromís del Govern d'Espanya per “immunitzar a tota la ciutadania i així, poder derrotar al virus” però ha afegit que “a pesar que estem davant el principi de la fi, no cal baixar la guàrdia perquè venen mesos complicats”.

 

Més de 180.000 vacunes *Pfizer

El Ministeri de Sanitat ja ha lliurat a la Generalitat 180.000 vacunes de *Pfizer seguint el  calendari previst i tenint en compte l'arribada aquest dilluns d'una nova remesa de 60.000 dosi. Es tracta de la remesa prevista per a la seva arribada tots els dilluns i que es va poder lliurar complint el previst malgrat les dificultats derivades del temporal *Filomena, que ha causat greus estralls en bona part del país. El procés de recepció de les vacunes ho duu a terme el personal de Sanitat Exterior de la Delegació del Govern a Catalunya, que certifica la recepció de les vacunes i les @entrega a la Generalitat per a la seva distribució.

En les properes setmanes Espanya rebrà 4 milions de dosis d'aquesta vacuna amb les quals s'aconseguirà immunitzar a 2.295.638 persones. D'aquesta manera, es cobriria la primera etapa de l'Estratègia de vacunació contra la Covid-19 a Espanya.

L'elaboració de l'Estratègia de vacunació de la Covid-19 a Espanya s'ha coordinat amb les CCAA, un exemple més de la gestió coordinada que s'ha dut a terme des de l'inici de la pandèmia. A més, juntament amb les CCAA, s'ha engegat el Registre de Vacunació de la Covid-19 del Sistema Nacional de Salut, el primer registre a nivell nacional en matèria de vacunació.

 

Arriben les primeres 5.800 dosis de la vacuna de la companyia Moderna a Catalunya

Aquest dimecres van arribar a Catalunya les primeres 5.800 dosis de la vacuna de la companyia Moderna contra la Covid-19. L'acord amb Moderna estableix que la xifra de dosi anirà augmentant progressivament en properes @entrega fins a un total de 98.200 dosi en les properes cinc setmanes (fins a la tercera setmana de febrer inclosa).