La Delegació del Govern a Catalunya se suma per tercer any consecutiu en ‘L'Hora del Planeta’ contra el canvi climàtic

La Delegació del Govern a Catalunya se suma per tercer any consecutiu en ‘L'Hora del Planeta’ contra el canvi climàtic

26/03/2021

  • La Delegació i les subdelegacions a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona apagaran les llums de les seves seus aquest dissabte entre les 20.30 i les 21.30 hores
  • Teresa Cunillera reivindica “el compromís del Govern d'Espanya per combatre el canvi climàtic” Barcelona, 26 de març.- La Delegació del Govern a Catalunya i les subdelegacions a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona s'han adherit per tercer any consecutiu a la convocatòria del Fons Mundial per la Natura (WWF, per les seves sigles en anglès) perquè la ciutadania apaga les llums durant una hora.

Barcelona, 26 de marzo.- La Delegación del Gobierno en Cataluña y las subdelegaciones en Barcelona, Girona, Lleida y Tarragona se han adherido por tercer año consecutivo a la convocatoria del Fondo Mundial por la Natura (WWF, por sus siglas en inglés) porque la ciudadanía apague las luces durante una hora.

Es tracta d'una nova edició de l'Hora ‘del Planeta', que tindrà lloc entre les 20.30 hores i les 21.30 hores d'aquest dissabte, 27 de març. Les llums exteriors i totes les interiors que no siguin necessàries pel funcionament del serveis actius quedaran apagades a les quatre seves. Un any més, ciutadania, empreses, ajuntaments, administracions i organitzacions de tota índole se sumen d'aquesta manera a la iniciativa promoguda per WWF i apagaran la il·luminació dels seus principals monuments i edificis com a símbol de la necessària lluita contra el canvi climàtic i la conservació de la natura mitjançant la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Aquest 2021 es presenta com un any decisiu per a la protecció de la natura, tant per la celebració de la 15.ª Cim sobre la biodiversitat prevista pel mes de maig a la Xina, com pel Cim sobre el Clima 2021, que tindrà lloc aquest novembre a Glasgow i on es podrà aconseguir un pla ambiciós per transformar la societat des d'una perspectiva sostenible.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa *Cunillera, ha volgut sumar-se a aquesta iniciativa i ha reivindicat “el compromís del Govern d'Espanya per combatre el canvi climàtic, fent èmfasi en què “la recuperació i la transformació del nostre país serà sostenible.” “Un dels primers acords que va adoptar aquest Govern va ser la declaració de l'emergència climàtica”, ha recordat. ‘L'Hora del Planeta' ‘L'Hora del Planeta' va néixer a Sidney en 2007 com un gest simbòlic per alertar sobre el problema del canvi climàtic.

A més, es tracta d'una iniciativa que uneix 407 ajuntaments, a 121 empreses i a 148 organitzacions de tot Espanya; tots amb l'objectiu de lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.