Teresa Cunillera agraeix la labor de l'Àrea de Sanitat Exterior i lloa la dedicació d'infermeres i infermers

Teresa Cunillera agraeix la labor de l'Àrea de Sanitat Exterior i lloa la dedicació d'infermeres i infermers

12/05/2021

  • En el Dia Internacional de la Infermeria, la delegada del Govern a Catalunya visita l'equip de l'Àrea de Sanitat Exterior que lidera Carmen *Aramburu
  • Manté una reunió de treball i recorda la importància dels professionals sanitaris durant la pandèmia i en l'etapa vacunació

Barcelona, 12 de maig.- La delegada del Govern a Catalunya, Teresa *Cunillera, ha visitat aquest dimecres l'Àrea de Sanitat Exterior de la Delegació del Govern a Catalunya, coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria. Teresa *Cunillera ha volgut agrair la labor que duu a terme l'equip de Sanitat Exterior que lidera Carmen *Aramburu, referent nacional i internacional, i ha posat l'accent principalment en l'equip d'infermeres i infermers, amb els qui ha mantingut una reunió de treball en la qual també ha participat el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez.

En l'encontre s'ha constatat la importància que ha tingut l'equip en plena pandèmia i que segueix tenint ara en etapa de vacunació. “Sense la vostra tasca no hagués estat possible fer front al virus, ni controlar-ho, analitzar-ho i mantenir-ho a ratlla. Tampoc hagués estat possible protegir a la ciutadania i garantir la correcta recepció i administració de les vacunes”, ha destacat Teresa *Cunillera, recordant que l'equip de Sanitat Exterior *recepciona i certifica l'arribada de vacunes a Catalunya cada dilluns.

Així mateix, ha posat en valor el compromís del Govern amb les infermeres i infermers, explicant que precisament una infermera, Vera Rodríguez, protagonitza un dels *videos de la campanya #*YoMeVacuno, llançada pel Govern per insistir en el benefici de les vacunes i en la importància de vacunar-se.

Centres de Vacunació Internacional

En el transcurs de la seva visita, la delegada del Govern ha pogut veure l'activitat que duu a terme l'equip de Sanitat Exterior al Centre de Vacunació Internacional de Barcelona. A Catalunya hi ha dos centres de Vacunació Internacional, un a Barcelona i un altre a Tarragona, en els quals s'administren vacunes internacionals; es donen consells sanitaris al viatger; es controla la cadena de fred, les comandes de vacunes i el material sanitari, i es revisa i controla el material mèdic d'urgències, entre altres activitats. El personal d'Infermeria té un paper cabdal en aquest espai.

Dita personal també té un paper clau en els controls higiènics sanitaris (com a inspeccions sanitària a bucs, iots i creuers, o la revisió de farmacioles), i en les alertes sanitàries (atenció i control amb guàrdies les 24 hores i alertes telefòniques i presencials). La labor d'infermeres i infermers s'han vist incrementada amb la pandèmia provocada per la *COVID19, doncs a les seves tasques habituals s'ha sumat la intensificació dels controls de fronteres en el Port i l'Aeroport, l'activació de protocols *COVID i la recepció i la certificació de bovines *Pfizer.