Teresa Cunillera i Xavier Espot tracten les relacions entre els dos països i la cooperació en l’àmbit transfronterer

Teresa Cunillera i Xavier Espot tracten les relacions entre els dos països i la cooperació en l’àmbit transfronterer

09/11/2021

Teresa Cunillera i Xavier Espot tracten les relacions entre els dos països i la cooperació en l’àmbit transfronterer

  • A la reunió també han estat presents l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, i l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Vicenç Mateu
  • Teresa Cunillera, delegada del Govern, ha destacat  “l’excel·lent relació entre els dos governs que des que van iniciar relacions bilaterals s´han anat dotant de mecanismes de col·laboració i  comunicació”

Barcelona, 9 de novembre de 2021. La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, s´ha reunit aquesta tarda amb Xavier Espot, cap de Govern d´Andorra, a la seu de la Delegació del Govern. A la trobada també han estat presents l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, així com l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Vicenç Mateu. S´han tractat diversos temes d'interès bilateral, com ara la cooperació sanitària i la col·laboració en matèria d'infraestructures i connexions entre ambdós països.

Durant la reunió s´ha fet referència a la col·laboració sanitària. Teresa Cunillera i Xavier Espot han destacat l'estreta col·laboració establerta en el context de pandèmia, compartint i intercanviant dades i estratègia epidemiològica. En aquest sentit, Xavier Espot ha agraït al govern espanyol l'abastiment de 30.000 vaccins proporcionats fins a la data. També han destacat el treball que s'està duent a terme per impulsar la col·laboració transfronterera ja existent en l'àmbit de la salut en benefici de la ciutadania del territori.

Teresa Cunillera, ha destacat l’excel·lent relació entre els dos governs que des que van iniciar relacions bilaterals s´han anat dotant de mecanismes de col·laboració i  comunicació.

Durant la reunió també s'ha abordat la col·laboració en matèria d'infraestructures i connexions entre els dos territoris per tal de facilitar la promoció turística, però també les relacions econòmiques i empresarials entre els dos països i el desenclavament del territori pirinenc.

Xavier Espot ha compartit amb Teresa Cunillera l'actualitat social, política i econòmica dels dos països i han compartit els reptes per la recuperació en el context de post pandèmia. Ambdós han celebrat les tradicionals bones relacions de veïnatge.