Catalunya rebrà més de 19,3M€ dels crèdits del Fons de Recuperació destinats a la modernització de l'Administració

Catalunya rebrà més de 19,3M€ dels crèdits del Fons de Recuperació destinats a la modernització de l'Administració

30/11/2021

Catalunya rebrà més de 19,3M€ dels crèdits del Fons de Recuperació destinats a la modernització de l'Administració

  • El Govern autoritza els criteris i la proposta de distribució entre les CCAA dels crèdits del Fons de Recuperació destinats a la modernització de l'Administració

Barcelona, 30 de novembre de 2021. El Consell de Ministres ha aprovat un Acord pel qual s'autoritza la proposta de distribució territorial i els criteris de repartiment entre les Comunitats Autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla dels crèdits pressupostaris destinats a la inversió ‘Transformació digital i modernització de les Comunitats Autònomes', del component 11 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per un import total de 118.227.745 euros, per a la seva submissió a la Conferència Sectorial d'Administració Pública.

Aquesta xifra és el crèdit corresponent a l'any 2021, ja que la inversió 3 del component 11 del Pla, que és l'aborda els projectes de digitalització en les Comunitats Autònomes, compta amb un crèdit total de 578.600.000 a repartir entre els anys 2021, 2022 i 2023. D'aquesta manera, la quantia per 2022 ascendeix a 239.072.255 euros i la de 2023, a 221.300.000 euros. 

Catalunya rebrà més de 19,3M€ d'aquests fons.

El criteri objectiu d'assignació utilitzat per a la distribució dels recursos és de població i la seva ponderació és del 100%. D'acord amb aquest criteri, es proposa la següent distribució territorial dels crèdits corresponents a 2021.

Aquests crèdits es corresponen amb la Fita 167 del Pla de Recuperació, que consisteix en la digitalització de les entitats regionals i locals i la *territorialización dels fons per aconseguir aquest objectiu. La data de compliment és el quart trimestre de 2023. A més, lligat a aquest es troba una altra Fita, el 169: la finalització de tots els projectes de suport a la transformació digital de les Comunitats Autònomes, que s'ha de complir en el segon trimestre de 2026. I, a més, l'Objectiu 168, l'adjudicació de projectes de suport a la transformació digital de les CC AA, el termini de la qual d'execució és fins al segon trimestre de 2025.

El passat 21 de maig, a través de la Secretaria de la Conferència Sectorial d'Administració Pública (CSAP), es va remetre als Consellers de les Comunitats Autònomes, Ceuta i Melilla competents en matèria d'Administració Pública manifestació d'interès amb l'objectiu de definir actuacions finançables a desenvolupar amb càrrec als fons de la Inversió 3 del Component 11 del PRTR. A aquest efecte s'han identificat sis línies estratègiques d'inversió pels Ministeris d'Hisenda i Funció Pública i d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital:

  • Administració orientada a la ciutadania
  • Operacions intel·ligents
  • Govern de la dada
  • Infraestructures digitals
  • Ciberseguretat
  • Sanitat

Els recursos que es distribueixen entre les Comunitats Autònomes aniran destinats a finançar projectes enquadrats en alguna d'aquestes sis línies estratègiques.

NOTA_DE_PREMSA_*CCM.pdf