La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, manté una reunió institucional amb el Cap de Govern, Xavier Espot

La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, manté una reunió institucional amb el Cap de Govern, Xavier Espot

03/03/2022

  •  La ministra de Sanitat, Carolina *Darias, i el seu homòleg andorrà, Joan Martínez Benazet celebren un encontre en la Delegació
  • En ambdues reunions mostren la seva voluntat de col·laboració en diferents àmbits

Barcelona, 3 de març de 2022. La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gai, ha rebut aquest dijous al cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, amb qui ha mantingut una reunió institucional.

En l'encontre, tots dos dirigents han doncs el focus en la crisi d'Ucraïna i han coincidit en la necessitat de fer front comuna en el conflicte bèl·lic iniciat per Rússia, en la solidaritat amb el poble ucraïnès i en la protecció dels drets humans. Espot ha subratllat que el Principat d'Andorra el seu ha sumat a les sancions financeres propostes per la UE a Rússia i la delegació andorrana ha agraït la col·laboració d'Espanya en la repatriació dels andorrans que es trobaven a Ucraïna.

A més, han abordat aspectes de la col·laboració transfronterera entre els Governs d'Espanya i el Principat d'Andorra en diverses matèries i els representants andorrans han celebrat l'obertura de l'extensió de l'Institut Cervantes.

A la reunió, han estat presents l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, i l'ambaixador d'Andorra a Espanya Vicenç Mateu.

En paral.lel, a l reunió que han mantingut els ministres de Sanitat a la Delegació, s´han tractat convenis de col.laboració entre els dos departaments.