La Delegació del Govern a Catalunya commemora el 8M amb una setmana d'activitats entorn de/entorn de la igualtat

La Delegació del Govern a Catalunya commemora el 8M amb una setmana d'activitats entorn de/entorn de la igualtat

04/03/2022

  • Es tracta de la tercera edició de la ‘Setmana Lila'
  • La Delegació i les subdelegacions es tenyeixen de morat tota la setmana per reivindicar la lluita feminista
  • M. Eugènia Gay subratlla que cal “seguir treballant per  unir esforços des del conjunt de la societat, de les administracions i les institucions per aconseguir una igualtat plena i efectiva”

Barcelona, 4 de març de 2022.- La Delegació del Govern a Catalunya inicia aquest dilluns una nova edició de la ‘Setmana Lila', cinc dies d'accions i activitats entorn de/entorn de la igualtat per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març.

El tret de sortida de la ‘Setmana Lila” tindrà lloc aquest mateix dilluns 7 de març, quan la seu de la Delegació del Govern a Catalunya i de les quatre subdelegacions s'il·luminaran de morat. La llum representativa de la igualtat i la lluita feminista es mantindrà fins al divendres 11 de març.

El dimarts 8 de març, M. Eugènia Gai participarà en la inauguració de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), *incitativa que aquest any celebra la seva segona edició i que té com a objectiu accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere per ajudar a aconseguir la participació plena i la igualtat d'oportunitats de la dona en el sector industrial a nivell local i global. La iniciativa, impulsada pel Consorci de la Zona Franca (CZFB) i la Fundació *Incyde de les Cambres de comerç d'Espanya, tindrà lloc a Barcelona del 8 al 10 de març i serà presencial i digital.

A la tarda, M. Eugènia Gay, té previst assistir a la manifestació del 8M a Barcelona i, posteriorment, la delegada del Govern participarà en una nova edició del cicle de conferències  #afterwork organitzat per El Periódico. L'acte tindrà lloc en el Recinte Modernista de Sant Pau i estarà moderat per Gemma Martínez, directora adjunta del diari.

El dimecres 9 de març, la Delegació del Govern organitza al Centre Nacional de Condicions del Treball (CNCT) una taula rodona sota el títol “Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat des d'una perspectiva de gènere” que pretén donar visibilitat i posar en valor el paper de la dona en els diferents Cossos i Forces de Seguretat. Comptarà amb la participació de M. Eugenia Gay, delegada del Govern, de la comissària María Margarita García Gómez (Policia Nacional), la tinent Elena Alonso López (Guàrdia Civil), la cap Vanesa Casanovas Santos (Mossos d'Esquadra) i una representant de les Forces Armades. La presentació podrà seguir-se a través del canal de Youtube de la Delegació del Govern a Catalunya.

El divendres 11 de març, es traslladarà a Lleida on participarà en un encontre amb dones empresàries de l'associació Ap! Lleida, una associació sense ànim de lucre presidida per Laia Rogel i que representa al teixit empresarial femení de la província donant valor a la figura de la dona en diferents àmbits.

Durant tota la setmana la delegada del Govern a Catalunya difondrà un missatge telemàtic per commemorar la jornada i donarà suport a les iniciatives impulsades des de l'Executiu. També compartirà contingut divers relacionat amb la igualtat i el Dia Internacional de les Dones a través de les seves xarxes socials.

M. Eugènia Gay, subratlla que cal “seguir treballant per  unir esforços des del conjunt de la societat, de les administracions i les institucions per aconseguir una igualtat plena i efectiva”.