La delegada del Govern, M. Eugènia Gay, participa en una trobada amb dones empresàries a Lleida

La delegada del Govern, M. Eugènia Gay, participa en una trobada amb dones empresàries a Lleida

11/03/2022

  •  Organitzat per la *Assosiació *Professional d´*Empresaries *Ap! Lleida i en el marc dels actes de la Setmana Lila de la Delegació amb motiu del 8M
  • También ha visitado las instalaciones del Banc dels Aliments de Lleida y la localidad de Aspa

Lleida, 11 de març de 2022.- La delegada del Govern a Catalunya,  M. Eugènia Gay, ha visitat Lleida aquest divendres on ha participat en un encontre amb la Associació Professional d'Empresàries Ap¡ Lleida, en el marc dels actes de la Setmana Lila de la Delegació del Govern a Catalunya i de les subdelegacions amb motiu de la commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones.

A primera hora, acompanyada pel subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat el Banc d'Aliments de Lleida on ha pogut conèixer de primera mà les instal·lacions així com la nova botiga “El Palet” que s'ha inaugurat aquest mateix matí.

Durant el recorregut, ha estat acompanyada pel president de l'entitat, Antoni Fo, el seu gerent, Oriol Berenguer, i el president de l'Associació de Veïns del barri de Balàfia, Toni Baró, que li han explicat el nou concepte d'atenció a l'usuari ideat per l'entitat per dignificar a les persones que fan ús dels serveis d'ajuda alimentària fent-los participis d'un procés actiu de compra i d'un servei pioner de suport nutricional. L'espai permetrà evitar el desplaçament de moltes persones derivades pels serveis socials municipals fins al magatzem que l'entitat té situat al polígon industrial Neoparc, millorant així el servei que se'ls presta. Així mateix, han explicat que l'any 2021 unes 7.200 persones van rebre ajuda des d'aquest punt de distribució.

Posteriorment, la delegada i el subdelegat s'han traslladat a la localitat d'Aspa, un micopoble de la comarca del Segrià de 200 habitants.

A la seva arribada, ha estat rebuda per l'alcalde, Fermí Massot i, la regidor de Cultura, Lourdes Coll, ha signat en el llibre d'honor i ha mantingut una reunió de treball on han abordat assumptes d'interès del municipi i els seus habitants.

Gai ha posat en valor les polítiques que realitza el Govern d'Espanya,  a través del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, davant l'impacte del canvi demogràfic i les necessitats d'inversió en infraestructures i accés a serveis. Gai també ha reiterat la preocupació que suposa per al Govern el fenomen de la despoblació i ha subratllat el compromís de l'Executiu amb actuacions concretes com el Pla de 130 mesures davant el Repte Demogràfic que el seu objectiu és fomentar la cohesió territorial dels municipis de menys de 5.000 habitants.

Després de la reunió en el consistori, han fet una visita a peu pel municipi on ha pogut saludar als veïns i veïnes de la localitat.

ENCONTRE AMB DONES EMPRESÀRIES

Al migdia, M. Eugènia Gay s'ha dirigit al Parador de Lleida on ha participat en un encontre amb dones empresàries organitzat per l'associació Ap! Lleida, entitat fundada en 2005 que aglutina un centenar d'empresàries, directives i professionals de la província de Lleida per compartir les seves experiències, inquietuds i reptes com a dones i empresàries.

L'encontre ha comptat amb l'assistència de la presidenta de l'entitat, Laia Rogel, així com d'una vintena d'empresàries de Ap! amb les quals la delegada del Govern ha compartit reflexions sobre la igualtat d'oportunitats i la promoció del talent femení en diferents sectors econòmics.

Durant el col·loqui, Gay ha explicat la seva experiència professional i s'ha referit a les dificultats que ha tingut al llarg de la seva trajectòria reiterant que “parlar d'igualtat és parlar de drets humans” perquè “les dones segueixen tenint pendents temes com la bretxa salarial o la conciliació familiar”.

Ha posat l'accent en la importància que té, en aquests moments, “donar veu i visibilitat a la dona per seguir contribuint en el creixement econòmic i generar talent i valor a la societat”.

Durant el fòrum, M. Eugenia Gay també ha destacat la importància del paper que estan duent a terme el Govern d'Espanya per conscienciar i donar impuls a la igualtat de gènere amb mesures concretes com l'equiparació dels permisos de paternitat i maternitat, els plans de coresponsabilitat per fer partícips als homes, els plans d'igualtat en les empreses de més de 50 treballadors i les iniciatives per potenciar l'emprenedoria femenina.

M. Eugènia Gay ha conclòs l'acte recordant que “cal accelerar la igualtat de forma transversal des de tots els àmbits per poder assumir tots els reptes i canvis” i que “la lluita per la igualtat l'aconseguirem al costat dels homes”.