L'Àrea d'Igualtat de Cort acull la reunió amb les Forces de Seguretat sobre bones pràctiques informatives a l'àmbit de prostitució

Representants de les *FFCCSE i de Delegació del Govern, durant la reunió

30/04/2014

A la reunió ha assistit la cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència de Gènere sobre la Dona de la Delegació de Govern, *Janka *Jurkiewicz


L'Àrea de Benestar i Igualtat de l'Ajuntament de Palma ha acollit avui una reunió entre el Grup d'Estudi de la Prostitució en les Illes Balears (GEPIB) i els representants de les Forces de Seguretat que actuen a Palma, Calvià i Llucmajor com a principals emissors d'informacions relacionades amb l'àmbit de la prostitució.

A la reunió han assistit la cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència de Gènere sobre la Dona de la Delegació de Govern, Janka Jurkiewicz; representants de la Policia Nacional; de Policia Local de Palma, Calvià i Llucmajor, i de l'Equipo Dona-Menor ( EMUME ) de Guàrdia Civil.

L'objectiu de la reunió, coordinada per l'Àrea de Benestar Social i Igualtat de l'Ajuntament de Palma, era donar a conèixer la guia Reflexions i Recomanacions. Bones pràctiques comunicatives sobre Prostitució, editada pel GEPIB i la Universitat dels Illes Balears i transmetre als representants de les Forces de Seguretat la importància fonamental del seu paper a l'hora de generar notícies relacionades amb la prostitució, atès que generen gairebé la meitat del total d'informacions publicades en els mitjans sobre aquest tema.

Els membres del GEPIB han exposat "la necessitat d'introduir un canvi en el tractament d'aquests temes en els mitjans de comunicació, evitant l'estigmatització de les persones que exerceixen la prostitució, incorporant un major grau de sensibilització, evitant el sensacionalisme i abordant aquest fenomen social des de la seva gran complexitat, que inclou víctimes del tràfic de persones".

També, seguint les reflexions de la Guia de Bones Pràctiques Comunicatives sobre Prostitució, han comentat la importància de "prioritzar fonts especialitzades, com a associacions que dia a dia treballen amb aquest col·lectiu, o el propi GEPIB, que porta 10 anys investigant aquest àmbit".

Cuidar el llenguatge i certes expressions, prestar especial atenció al tractament de les imatges, fomentar el respecte, visibilizar el paper dels homes, aportar informació d'utilitat ciutadana, incloure notícies en positiu sobre prostitutes que han trobat alternatives laborals i no jutjar a aquestes persones són algunes altres recomanacions que fa el GEPIB.

Com a integrants del GEPIB, han estat presents Mèdics del Món, la Fundació Social Amaranta i Casal Petit Oblates, a més de la coautora de la guia, la periodista María Fuster.