Confiscats 5 quilograms de cocaïna per la Guàrdia Civil en un control realitzat en el Port de Palma

Els paquets de droga trobats en el vehicle

03/05/2014

La Guàrdia Civil, en un dels punts de verificació de persones i vehicles realitzat en el Port de Palma, va identificar al conductor d'un vehicle que acabava de descendir d'un ferri procedent de la Península. Est va infondre sospites als agents de transportar algun tipus de substància estupefaent, per la qual cosa en passar el gos especialitzat a detectar droga, est 'va marcar' el vehicle.

En realitzar els agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) una inspecció més minuciosa, recolzant als agents de la Guàrdia Civil del Port de Palma, van comprovar que ocults a l'interior del vehicle hi havia cinc paquets de cocaïna d'un quilogram cadascun.

Per això es va detenir als ocupants del cotxe, una parella de 21 i 29 anys d'edat, de nacionalitat colombiana, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).

La Guàrdia Civil dins entre les seves funcions li correspon el resguard fiscal de les fronteres així com el control de passatgers i mercaderies en ports i aeroports. Per això que realitza una exhaustiva inspecció en tots els ports i aeroports del Territori Nacional, dins de les quals es va confiscar el passat mes en el mateix port de Palma una tona d'aliments en mal estat i en un altre d'ells 100 quilograms d'haixix i 6 quilos de cocaïna.