Detinguts dos joves per multitud de robatoris en domicilis de la zona del Llevant de Mallorca

05/05/2014

En el marc de la 'Operació GABELLÍ' s'han esclarit més de 90 robatoris en domicilis


La Guàrdia Civil en el marc de la 'Operació GABELLÍ' va procedir la passada setmana a la detenció de dos joves de 32 i 23 anys, veïns de Capdepera, com a presumptes autors de nombrosos delictes de robatori amb força. Als detinguts se'ls imputen més de 90 robatoris amb força en habitatges aïllats de la zona del Llevant.

Els delictes es van cometre durant els anys 2013 i 2014 i en ells es van sostreure nombrosos efectes, sobretot aparells electrònics (s'havien especialitzat a robar televisions d'alta gamma, van arribar a sostreure més de 100, a més d'ordinadors portàtils, tablets, telèfons mòbils, etc.), així com joies i diners en efectiu. Les zones més afectades per la seva acció delictiva eren les urbanitzacions aïllades més properes al seu lloc de residència: Sa Font de Sa Cala, Sa Preduscada, Canyamel, casc urbà de Cala Rajada i Capdepera.

Fruit de les vigilàncies realitzades als objectius, un dels detinguts va ser interceptat quan portava diversos aparells electrònics sostrets que pretenia vendre. L'altre detingut va ser arrestat després de trobar en el seu vehicle varis objectes, també procedents d'altres il·lícits, entre ells un rellotge valorat en 4.500 €.

Els dos detinguts amb amplis antecedents pels mateixos fets, formaven un grup molt actiu. Entre totes les operacions en les quals han estat arrestats sumaven més de 300 delictes contra el patrimoni, comesos durant els anys 2012, 2013 i 2014.
Presentats davant l'autoritat judicial de Manacor, va ordenar el seu ingrés a la presó sense fiança.