Sant Antoni redueix un 23,7% les infraccions penals en el primer trimestre de 2014

*Palmer i Gutiérrez, durant la Junta de Seguretat

05/05/2014

La delegada del Govern ha presidit avui al costat de l'alcaldessa Pepita Gutiérrez la Junta Local de Seguretat


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat de Sant Antoni de Portmany (Eivissa) al costat de l'alcaldessa Pepita Gutiérrez, en una reunió en la qual també han participat els principals responsables locals de la Guàrdia Civil i de la Policia Local del municipi eivissenc.

Segons les dades aportades, durant el primer trimestre de 2014 les infraccions penals (delictes i faltes) registrats a Sant Antoni es van reduir un 23,73% respecte al mateix període de l'any anterior. La majoria d'infraccions registrades en el municipi són contra el patrimoni.

També s'han donat a conèixer les dades obtingudes en l'oficina conjunta que Guàrdia Civil i Policia Local comparteixen al centre de Sant Antoni els mesos d'estiu, en funcionament des del 2 de juliol de 2013. Des de llavors i fins al 28 de setembre passat es van recollir 1.019 denúncies, la majoria furts per distracció (no recull delictes greus, les denúncies dels quals les tramita la Guàrdia Civil).

De cara a la present temporada està previst que l'oficina conjunta estigui operativa del 2 de juny al 30 de setembre. Fins al moment, el seu funcionament es considera “un èxit”.


Grups de treball específics

La delegada del Govern, Teresa Palmer, ha aprofitat la Junta Local per proposar la potenciació de la Comissió de Coordinació Policial, que recull l'article 14 del Reglament de Junta Local de Seguretat, i que suggereix la creació de grups de treball a imitació dels quals s'han dut a terme a Calvià i Palma de Mallorca per treballar i aprofundir en la coordinació policial davant delictes concrets. La Junta Local de Seguretat ha proposat crear grups de treball sobre la venda ambulant i les infraccions vinculades a la prostitució que pateixen el municipi.

En aquest sentit, tant les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat com el propi Ajuntament de Sant Antoni han destacat la “bona coordinació que ja existeix, amb resultats excel·lents de coordinació”. Les últimes operacions conjuntes entre Guàrdia Civil i Policia Local han permès la recuperació de molts objectes robats en el municipi.

El treball de coordinació és “primordial”, segons ha destacat la delegada del Govern, que ha incidit en la necessitat de “seguir millorant” en la cooperació entre cossos policials.