La delegada del Govern visita les instal·lacions de la Guàrdia Civil al Parc Nacional de Cabrera

Palmer, amb Barceló i Moreno, en el port de Cabrera

08/05/2014

Teresa Palmer i el coronel cap Jaume Barceló supervisen el pla operatiu de vigilància que s'engega de cara a la temporada alta / El parc natural és un enclavament estratègic en ser una porta d'entrada d'immigració il·legal i narcotràfic


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha visitat aquest matí acompanyat pel coronel cap de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaume Barceló, les dependències que disposa la Benemérita al Parc Natural de Cabrera amb l'objectiu de supervisar el pla operatiu de vigilància que s'engega de cara a la temporada alta.

Palmer ha recorregut les instal·lacions, s'ha interessat per la labor que realitzen els agents destinats permanentment en el petit arxipèlag i ha accedit al Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE), que controla des de Cabrera el contraban o la possible arribada d'immigració il·legal a Illes Balears.

El Parc Nacional de Cabrera suposa un enclavament estratègic en ser una de les principals portes d'entrada d'immigració il·legal i narcotràfic procedent del nord d'Àfrica. De fet, la pràctica totalitat de pasteres arribades a Mallorca ho fan per aquesta zona, d'aquí la necessitat d'establir aquest pla de vigilància concret.

La Guàrdia Civil realitza a Cabrera un “gran treball en benefici de la seguretat ciutadana”, recorda la delegada, sobretot els mesos d'estiu on l'afluència de turistes és massiva.

A part dels principals comandaments de la Guàrdia Civil, ha acompanyat a la delegada del Govern durant la visita oficial a Cabrera el director del Parc Nacional, Jorge Moreno.