La delegada del Govern assisteix a l'acte commemoratiu del Dia d'Europa 2014

Moment en què les nines hissen la bandera de la UE

09/05/2014

La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha assistit aquesta tarda a l'acte de commemoració del Dia d'Europa 2014, presidit pel president del Govern balear, José Ramón Bauzá, al pati del Consolat de Mar. El Dia d'Europa commemora el dia en què Robert Schuman, ministre francès d'Afers Exteriors, va pronunciar un discurs que va constituir el primer pas cap a l'actual Unió Europea.

A més de Bauzà i Palmer, l'acte ha comptat amb la presència del vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez; la presidenta del Parlament, Margalida Durán; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; el conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez; i la consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, entre altres representants del món polític, social i empresarial d'Illes Balears.

L'acte ha començat amb una interpretació musical a càrrec del Quartet de Corda de l’Orquestra Simfònica dels Illes Balears Ciutat de Palma, i ha continuat amb les paraules del cònsol honorari de la República de Croàcia, Miquel Capellà. A continuació, Bauzà i Gómez han lliurat un reconeixement al Llar d'Ancians per la seva participació en el projecte Europa als teus ulls. Així mateix, l'exdegà del cos consular d'Illes Balears i excònsol honorari d'Irlanda, Pedro Pablo Marrero, ha rebut un reconeixement per la seva labor.

Durant la seva intervenció, Bauzá ha reiterat "el nostre ferm compromís de continuar treballant a Europa amb la finalitat d'aconseguir definitivament un tractament específic per a les Illes que compensi els costos addicionals inherents a la insularitat, doble i triple insularitat”

La celebració del Dia d'Europa ha finalitzat amb la interpretació musical de l'himne de la Unió Europea, Oda a l'Alegria, mentre alguns nens han hissat la bandera d'Europa al pati de la Llonja.