La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària confisquen en el Port de Palma un contenidor amb material per ser falsificat

Els agents en plena operació

09/05/2014

S'han confiscat 8.920 auriculars de diferents models


La Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han detingut a un home de 54 anys, de nacionalitat argentina, com a presumpte autor d'un delicte contra la propietat Industrial.

Aquest servei s'ha dut a terme per la Guàrdia Civil i personal de la Duana de Palma de Mallorca, que treballen conjuntament en prevenció del frau en matèria de Duanes i Impostos Especials.

Per això després de diverses setmanes de seguiment i control fiscal, van procedir a la detenció del presumpte autor d'un delicte contra la propietat industrial. La detenció es va produir en ser-li intervingut en el Port de Palma de Mallorca, un contenidor de 40 peus, amb un total de 8.920 auriculars de diferents models, preparats per ser falsificats, fent-los passar per auriculars d'una coneguda marca d'alta gamma.

Aquests auriculars tenen un preu de venda al públic que oscil·la entre els 150 i 300 euros, sent articles molt demandats en Illes Balears. L'empresa objecte de la falsificació, que té registrada la marca dels citats auriculars, valora que els objectes apresos una vegada posats a la venda a preu de mercat, haguessin superat els 2.000.000 d'euros.

Aquest tipus de serveis es vénen desenvolupant per la Guàrdia Civil dins de les seves competències com a Resguard Fiscal de l'Estat i per Vigilància Duanera dins de les seves com a resguard duaner, en la lluita contra el frau industrial i el comerç irregular encaminat a protegir el dret dels ciutadans.

L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions.