Arrenca l'elaboració del Pla Local de Seguretat de Palma de Mallorca

Imatge de la reunió entre tots dos cossos

20/05/2014

La comissió mixta de la Policia Local de Palma i Policia Nacional es reuneix per desenvolupar l'acord de col·laboració entre el Mº de l'Interior i l'Ajuntament de Palma


Després de l'última Junta Local de Seguretat celebrada el passat 14 de maig es va decidir implementar l'acord de col·laboració entre el Ministeri de l'Interior i Cort, el qual havia d'iniciar-se amb el desenvolupament d'un Pla Local de Seguretat de la ciutat. D'aquesta manera, ahir es van reunir ambdues policies per constituir formalment la comissió paritària que executaria i donaria seguiment a aquest acord.

Per part del Cos Nacional de Policia componen aquesta comissió el comissari de Seguretat Ciutadana, el comissari de Policia Judicial i el comissari Provincial, que també la presideix. Per part de Policia Local van acudir el major responsable de la Divisió de Seguretat Ciutadana i el major que dirigeix la Unitat de Policia Judicial.

Aquesta comissió es tornarà a reunir el dimarts que ve per efectuar així un seguiment constant de l'acord, a més d'establir les lleres adequades de col·laboració i coordinació entre tots dos ens que permetin implementar de manera efectiva l'acord marc de col·laboració abans esmentat.


Sessions informatives en Platja de Palma

D'altra banda, amb motiu de l'inici de la temporada turística avui s'ha celebrat a la seu de l'Associació Hotelers Platja de Palma la primera sessió informativa Aspectes Generals sobre Seguretat Ciutadana organitzada per la pròpia associació en col·laboració amb les Administracions corresponents i els responsables de seguretat de la zona.

Durant les properes setmanes, en grups reduïts d'entre 15 o 20 participants a fi de que la informació sigui més directa i el tracte gairebé personal, responsables del Districte Platja de Palma de la Policia Local de Palma i del Cos Nacional de Policia impartiran unes sessions informatives dirigides als directors i recepcionistes dels diferents establiments hotelers de la zona.

A través d'aquestes sessions es pretén dur a terme una formació sobre prevenció de fets antisocials i d'ordre públic així com dels delictes més habituals; a més del que pot aportar el personal d'establiment hoteler, com ha d'actuar en cada cas i les diferents formes de realitzar denúncies, entre molts altres aspectes.

Aquestes sessions informatives, que en l'edició de maig de 2013 van comptar amb un gran èxit de participació per part del sector hoteler de la Platja de Palma, formen part de les diferents mesures preventives en matèria de Seguretat Ciutadana que l'Associació Hotelers Platja de Palma duu a terme a través de la seva Comissió de Seguretat.