Policia Nacional i Policia Local realitzen un dispositiu en la Platja de Palma contra la delinqüència organitzada

22/05/2014

Van ser detingudes tres dones en aplicació de la Llei d'Estrangeria i per falsificació documental


La Policia Nacional ve portant diferents operatius i recerques relacionades amb la tracta d'éssers humans, robatoris amb violència, prostitució, falsificacions documentals i altres delictes associats, enclavats en organitzacions i grups delictius d'origen nigerià.

Ahir a la nit es van realitzar quatre inspeccions en centres dedicats a la compra venda de joies. Tres d'ells van ser denunciats en comprovar-se l'existència d'irregularitats administratives i laborals, participant en les mateixes l'Oficina d'Estrangeria o de l'Àrea de Treball i Immigració de la Delegació del Govern. En algun d'ells es va constatar la compra irregular de joies que presumiblement són sostretes als turistes estrangers de la Platja de Palma i Magaluf per les dones que exerceixen allí la prostitució.

Paral·lelament la Policia Nacional va practicar 6 detencions de dones i homes acusats de falsedat documental en relació als coneguts com a “matrimonis de conveniència”, forma habitual mitjançant la qual aquestes dones obtenen els permisos necessaris per evitar la seva expulsió d'Espanya.

Finalment es va realitzar al llarg de la nit un operatiu dirigit a combatre els robatoris amb violència i la tracta d'éssers humans en la Platja de Palma, en el mateix van participar brigades de seguretat ciutadana, estrangeria, policia judicial, la Inspecció de Treball de Delegació de Govern i Policia Local, en el transcurs del mateix van ser detingudes tres dones en aplicació de la Llei d'Estrangeria i per falsificació documental.

La UCRIF continua les recerques pertinents, no descartant-se la detenció d'altres persones implicades en les recerques que se segueixen.


Pla especial contra tracta d'éssers humans

La Policia Nacional va presentar a l'abril el Pla contra la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, amb la posada en marca d'una campanya en la qual es van difondre dos vídeos a través dels quals s'ofereixen mitjans per possibilitar tant la col·laboració ciutadana com la denúncia de les víctimes.

Aquestes vies ofertes són el telèfon gratuït -900.10.50.90- atès les 24 hores per policies especialitzats de la Brigada Central contra la Tracta d'Éssers humans i el correu electrònic –trata@policia.es- que preserven la confidencialitat dels seus usuaris. Una altra novetat és la integració d'una pàgina web dins del portal de la Policia (www.policia.es/trata) que serveix de canal addicional d'informació sobre aquest delicte; a més de l'engegada de l'hashtag #contralatrata en la campanya de conscienciació que té lloc en xarxes socials.