Palmer destaca al treball de la seguretat privada per la seva “col·laboració indispensable en la prevenció del delicte i la protecció de persones i béns”

*Bauzá, *Palmer, *Jarabo i Barceló saludant a representants de la seguretat privada

23/05/2014

La delegada del Govern en *Illes *Balears ha participat avui en el ‘Dia de la Seguretat Privada 2014’


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha enaltit avui el treball que desenvolupen els professionals de la seguretat privada per la seva “col·laboració indispensable en la prevenció del delicte i la protecció de persones i béns”. Palmer ha participat al costat del president del Govern, José Ramón Bauzá, en la celebració del 7º ‘Dia de la Seguretat Privada’, que ha tingut lloc en el Restaurant És Vaig moldre donis Comte, que també ha comptat amb la presència del cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; el cap de la Policia Local de Palma, Joan Mut; i el president de la Comissió Organitzadora del Dia de Seguretat Privada en Illes Balears, Sergio Cañaveras.

Durant la seva intervenció, Palmer ha volgut reconèixer “la labor que milers de persones realitzen diàriament per mantenir l'ordre, per garantir la nostra seguretat, per permetre que tots els ciutadans gaudim d'una vida sense excessius sobresalts i elevats nivells de benestar”.

La delegada del Govern ha recordat que en el model legal espanyol de seguretat, la seguretat privada es configura com a auxiliar i col·laborador especial de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, a les quals complementa en la seva missió constitucional de protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana.

En Illes Balears hi ha uns 1.400 professionals dedicats a la seguretat privada entre vigilants de seguretat, escortes, detectius i directius, repartits entre 33 empreses que en el 2012 van facturar 44 milions d'euros (en el conjunt d'Espanya gairebé 100.000 treballadors habilitats en 1.500 empreses i un valor de negoci de 3.000 milions d'euros). “Aquestes xifres parlen per si soles de la importància del sector dins de l'economia espanyola”, ha afegit Palmer.


Nova Llei de Seguretat Privada

La representant del Govern central ha recordat la nova Llei de Seguretat Privada que entrarà en breu en vigor promoguda pel Ministeri de l'Interior, que “introdueix nombrosos canvis en la prestació de serveis de vigilància privada respecte la normativa de 1992. Amb la reforma, el Govern ha volgut atorgar més importància i responsabilitat a aquest col·lectiu, ampliant els vostres àmbits d'actuació, obrint la possibilitat de prestar nous serveis de seguretat que la societat demanda”.

Amb la nova normativa “se superen algunes llacunes i insuficiències, configurant-se un model de seguretat privada que s'adapta a un entorn globalitzat, recull els canvis tecnològics que condicionen la prestació de serveis de seguretat i assumeix el concepte de seguretat integral que caracteritza la seguretat del segle XXI”.

Durant l'acte s'ha reconegut la labor de 62 professionals de la seguretat privada “que han contribuït de forma significativa a millorar la qualitat de vida de tots amb accions d'especial perillositat, dificultat, iniciativa professional o transcendència social”. Palmer ha donat les “gràcies” als professionals de la seguretat privada animant-los a “seguir col·laborant perquè Espanya segueixi gaudint del nivell de seguretat que mereix”.

Finalment, la delegada del Govern ha tingut un esment especial i record a la família del policia nacional mort en acte de servei dimecres passat a Màlaga, “igual que a la resta d'agents de qualsevol cos policial o de seguretat públic o privat que han perdut la vida dedicant el seu esforç i lliurament al fet que els altres, la resta de la ciutadania, ens sentim més segurs”.