El 99% de les taules electorals d'Illes Balears estaven constituïdes a les 9.15 hores

25/05/2014

La delegada del Govern Teresa *Palmer avança que la jornada electoral transcorre amb “total normalitat” / Els únics retards s'han a causa de l'absència d'algun vocal o membre de taula o alguna incidència en la transmissió de dades


La jornada electoral transcorre amb “total normalitat”, segons ha avançat al migdia la delegada del Govern, Teresa Palmer, qui ha informat que a les 9.15 hores el 99% de les 972 taules electorals dels 67 municipis d'Illes Balears “s'han constituït sense problemes”. Així, a l'hora prevista d'obertura, 9 del matí, estaven constituïdes el 86%; a les 9.03 el 91% i a les 9.15 el 99% de les taules.

El 100% de les taules s'ha establert a les 9.40 hores i la demora s'ha a causa del retard d'algun vocal o membre de taula o alguna incidència en la transmissió de les dades per via telemàtica. Les poques taules que s'han retardat retardaran també el seu horari de tancament, previst per les 20 hores.

En 11 dels col·legis electorals d'Illes Balears s'han produït incidències mínimes, 6 per silicona en les portes (en 3 d'aquests van aparèixer pintades reivindicatives) i 5 per presència de membres de les taules amb símbols reivindicatius que poguessin estar infringint la normativa i que s'han posat en coneixement de la Junta Provincial Electoral.

A les 14 hores el Govern oferirà el primer avanç de participació i a les 18 hores, el segon, que podran seguir-se a través de la web http://resultados2014.interior.es. El tancament dels col·legis electorals està previst per les 20 hores, excepte els quals s'han obert amb retard.

Palmer ha desitjat que la jornada “transcorri amb absoluta normalitat i tothom pugui exercir lliurement el seu dret a vot, com així està succeint fins al moment”.