La cap de la Unitat contra la Violència de Gènere sobre la Dona assisteix a les jornades de Metges del Món dedicades a la Prevenció de la Mutilació Genital Femenina

Janka, amb Fátima Djarra, durant la presentació de la mostra

27/05/2014

La cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència de Gènere sobre la Dona de la Delegació de Govern, Janka Jurkiewicz, ha  assistit a la doble jornada organitzada per Metges del Món dedicada a la Prevenció de la Mutilació Genital Femenina.

Metges del Món pretén aprofundir en la prevenció mitjançant la sensibilització, educant en aspectes sanitaris per conscienciar a les nenes residents a Espanya. Conscienciar a una sola dona ja solament suposa que les seves filles, les seves nétes i les filles de les seves nétes... no sofriran l'ablació.

El dilluns es va presentar la exposició Un viatge amb compromís en col·laboració amb l'Hospital Són Espases, en el mòdul F (columna blava) de la Planta 0. A la tarda es va projectar el documental BREF, dirigit per Christina Pitouli, a l'Edifici Jovellanos de la UIB, seguit d'una taula rodona amb expertes.

Avui dimarts, Fátima Djarra, infermera i tècnica d'intervenció directa en el Projecte de Prevenció de la Mutilació Genital Femenina en Metges del Món Navarra, ha impartit una formació pràctica sobre la prevenció d'aquesta pràctica.