La Guàrdia Civil desmantella dos laboratoris dedicats a l'adulteració de cocaïna i metanfetamina

Part de la droga confiscada en l'operació

28/05/2014

Un a la illa de Formentera i un altre en la localitat de *Alcabón (Toledo) / En la 'Operació *STORM' s'ha detingut a 14 integrants d'una organització de narcotràfic


La Guàrdia Civil en la denominada 'Operació STORM', desenvolupada en Illes Balears, ha procedit a la detenció de 14 persones pertanyents a una organització dedicada a l'adulteració, processament i distribució de droga. Així mateix, s'ha desmantellat dos laboratoris dedicats a l'adulteració de cocaïna i metanfetaminas a la illa de Formentera i en la localitat d'Alcabón (Toledo).

En els registres practicats s'han intervingut 750 grams de cocaïna, 50 grams d'heroïna, 921 grams de MDMA (metanfetamina), 10 grams d'haixix, precursors per a l'elaboració de la droga com etiloacetato, goma xantana, col·làgen soluble en pols, àcid làctic, potassi sorbato granular, acetat de l-a tocoferol i goma tragacanto, així com una premsa per a fabricació de maons de cocaïna

L'operació es va iniciar el passat mes de gener, quan la Guàrdia Civil va detectar la presència d'un grup de persones que podrien estar dedicant-se a la venda a la menuda de substàncies estupefaents a la illa de Formentera.

Després de les primeres recerques, els agents van localitzar a un home que formava part d'una organització criminal composta per ciutadans establerts a Formentera i Toledo, dedicada a la distribució de substàncies estupefaents. Posteriorment, els agents van identificar a un altre dels capitosts del grup el qual era el lloctinent a Formentera.

Fruit d'aquestes identificacions, els agents van determinar que l'organització estava dirigida per la germana i el cunyat del lloctinent de Formentera. Per tal motiu, es va establir un dispositiu de seguiment donant com resultat la detenció de tots els integrants de l'organització.


Ocultaven la droga en habitatges d'altres persones sense el seu consentiment

Els detinguts formaven un grup criminal perfectament organitzat dedicat a introduir importants quantitats de cocaïna a la illa de Formentera, i posteriorment distribuir-les a terceres persones perquè les venguessin mitjançant el sovintejo

La xarxa prenia grans mesures de seguretat i ocultaven la droga en cases i xalets de terceres persones totalment alienes a l'organització. Per aconseguir aquestes cases utilitzaven a persones que es dedicaven a netejar o cuidar els habitatges vacacionals.

En un xalet de luxe situat en la Bena de Sa Punta Primera de Formentera. els agents van trobar la majoria de les substancies estupefaents. En la localitat d'Alcabón (Toledo) i en un habitatge de Formentera es van trobar dos laboratoris de processament de cocaïna, així com gran quantitat de substàncies químiques i precursors utilitzats per a la manipulació de la droga, igual que premses per premsar la cocaïna.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil en Illes Balears i ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció nº 3 d'Eivissa.