Palmer: “La Guàrdia Civil és una institució que vetlla pels espanyols les 24 hores de cadascun dels 365 dies de l'any”

*Palmer, durant la seva intervenció en l'acte

02/06/2014

La delegada del Govern ha presidit, al costat del *president del *Govern i el coronel cap de *Illes *Balears, la commemoració del 170 aniversari de la fundació de la *Benemérita


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer Tous, ha reconegut el valor, la lleialtat i el treball de la Guàrdia Civil durant la commemoració del 170 aniversari de la fundació de la Benemérita que s'ha celebrat aquest matí a la seu de la Delegació d'Hisenda de Palma.

L'acte ha estat presidit pel president de Govern dels Illes Balears, José Ramón Bauzá; la pròpia delegada del Govern i el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló. També han acudit la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; la consellera d’Administracions Públiques, Nuria Riera; les principals autoritats militars de les Illes i representants de la Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Teresa Palmer ha iniciat la seva intervenció recordant que encara que cada 13 de maig el calendari té reservada una fulla per a la celebració de la creació del primer grup de seguretat pública d'àmbit nacional sorgit a Espanya, la Guàrdia Civil “és un cos que no entén de calendaris, ni de dies o setmanes, és una Institut Armat que vés-la per cadascun de nosaltres, ciutadans d'Espanya, les 24 hores dels 365 dies de l'any”.

La delegada ha destacat com la Benemérita segueix sent una de les institucions millor valorades per la ciutadania, segons el CIS, que ha anat “evolucionant, canviant de metes, assumint nous reptes, modelant-se i creant diverses especialitats…” al llarg d'aquests 170 anys. “Però sempre amb un denominador comú, la protecció del territori nacional i la seguretat de tots els espanyols.”

Com a mostra d'aquesta evolució, Palmer ha destacat “la incorporació de la dona, que el seu 25 aniversari es va celebrar fa un mes al Congrés dels Diputats”. També ha ressaltat la labor que desenvolupen “els grups subaqüàtics de rescat, els que ajuden a la muntanya, els que cuiden de la nostra seguretat personal, dels nostres edificis públics, els investigadors que no defalleixen i insisteixen a la recerca de la veritat… Tots m'han demostrat i em demostren cada dia que podem comptar amb ells”.

La delegada ha reconegut així mateix els bons resultats dels membres del Grup ROCA, destinats a reduir els robatoris en el camp. “El camp és menys mediàtic, però igual d'important per a aquestes Illes, que viuen, vivim i gaudim d'un entorn inigualable”.


Record a Malén Ortiz

La delegada del Govern ha aprofitat l'acte per recordar a la jove Malén Ortiz, quan es compleixen 6 mesos de la seva desaparició. “Balears és una comunitat tranquil·la, però també succeeixen fets aïllats que ens deixen en mans de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Bon exemple d'això és la desaparició de Malén Ortiz… Sé positivament que la meva preocupació en aquest cas és la vostra preocupació i que, silenciosament, seguiu treballant per aconseguir el resultat que tots esperem”

Finalment, Palmer ha recordat que els més de 2.000 guàrdies civils que hi ha destinats a Balears afronten un estiu on les Illes rebran milions de turistes. “I en la vostra labor està oferir-los a tots ells aquest plus que tenim aquí com a destinació turística, aquest plus de seguretat que sense la vostra dedicació en benefici de la ciutadania, no seria possible”.

Finalment, la delegada del Govern ha tingut un esment especial per als guàrdies civils que avui han estat condecorats per diferents mèrits o esmentats per la seva propera retirada o pas a la reserva, així com un “afectuós i sentit record” per als membres de la Guàrdia Civil morts en acte de servei.