La Policia Nacional deté a 3 individus per dos violents atracaments en salons recreatius de Palma de Mallorca

Imatge d'un dels atracadors

06/06/2014

En un dels atracaments van segrestar al treballador perquè els donés els codis de seguretat de l'alarma del local / És la culminació de la 'Operació ColdPlay'


La Policia Nacional va culminar la tarda del dimecres passat una laboriosa recerca de diversos mesos amb la detenció dels presumptes autors de dos atracaments a la ciutat de Palma de Mallorca.  Es tracta de 3 individus, dos d'ells amb ampli historial delictiu de 29 i 33 anys d'edat i el tercer de 22 anys, tots ciutadans espanyols.

La recerca es va iniciar en rebre's denuncia el dia 28 d'octubre del 2013, en la qual una persona manifestava haver estat víctima d'un atracament quan es trobava treballant en un saló de jocs situat en Cala Estada. El sistema utilitzat va ser molt violent: un subjecte sota el pretext de comprar tabac va aconseguir que l'empleat li franquegés el pas al local, moment en el qual de manera sorprenent va donar un fort cop de puny al treballador tirant-ho al sòl, circumstància que va aprofitar per entrar un segon individu. Aquest últim li va immobilitzar mentre l'altre recorria el local buscant la recaptació, per escapar-se finalment, amb la quantitat de 5,490€. Tots dos delinqüents portaven posats cascos de motoristes.

Posteriorment es va rebre nova denúncia formulada per un empleat d'un altre saló de jocs situat al carrer Francesc Suau, el qual comunicava que sobre les 03:00 hores del dia 2 de desembre, en sortir del citat local i mentre es dirigia caminant al seu domicili, va ser assaltat al carrer 31 de desembre per diversos individus que li van introduir per força en un vehicle després de copejar-li i posar-li una caputxa en el cap.

A continuació li van traslladar a una altra zona i després d'obligar-li al fet que s'agenollés va ser comminat al fet que lliurés les claus del saló recreatiu i el codi de desactivació de l'alarma, mentre li col·locaven un objecte punxant en el coll dient-li en repetides ocasions que li anaven a matar.

En lliurar les claus i el codi de l'alarma, dues dels individus es van dirigir al saló recreatiu, mentre un altre es quedava custodiant a la mata. Passat un temps van tornar els dos subjectes visiblement enfuriats perquè havia saltat l'alarma del local; com pensaven que els havia donat un codi erroni li van copejar per tot el cos fins que una trucada de la central d'alarmes al telèfon de la víctima va interrompre la pallissa.


Amenaces de mort

Sota les amenaces de mort a la seva família, va ser obligat a contestar el telèfon al·legant a la central que s'havia deixat les claus de la seva casa en el treball i per aquest motiu va haver de tornar. Com vulgui que a l'interlocutor no li va convèncer el manifestat per la víctima ja que ho va notar estrany, es va posar en contacte amb la Policia, la qual va telefonar al segrestat per comprovar el seu estat; novament va ser compel·lit a dir que es trobava bé i que tot estava correcte, sota amenaces de les seves captores.

Després d'ambdues cridades els assaltants es van posar nerviosos i després de llevar-li les bridas i sostreure-li la cartera amb la documentació i el telèfon mòbil, va ser abandonant en el lloc. Minuts després la mata va poder observar que es trobava en el torrent de Ca'n Barbarà just enfront del Portixol. Posteriorment va ser assistit a l'Hospital Són Espases de les lesions causades pels seus segrestadors.

Arran d'un exhaustiu treball realitzat durant diversos mesos pels investigadors del Grup d'Atracaments de la Brigada de Policia Judicial tots els assaltants han estat detinguts i llocs a la disposició de l'autoritat judicial.