Teresa Palmer condemna la mort per violència de gènere ocorreguda aquesta tarda a Deià

09/06/2014

La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, expressa el seu més enèrgica condemna i repulsa per l'última mort per violència de gènere ocorreguda aquesta tarda en una finca del terme municipal de Deià. La víctima és una dona espanyola de 45 anys d'edat, R.M.M., i el seu presumpte agressor el seu marit, J.M.B., també espanyol de 48 anys, que s'ha suïcidat.

A primera hora de la tarda s'ha donat avís de la troballa de dos cadàvers en una finca en la carretera entre Deià i Sóller. La recerca de la Guàrdia Civil apunta a l'estrangulamiento de la dona i el posterior suïcido de l'home. No hi havia denúncies prèvies per maltractaments. El matrimoni tenia dues filles menors d'edat.

La Delegació del Govern insisteix a fer una crida a totes les víctimes de maltractaments a denunciar als seus agressors com a principal mesura per lluitar contra aquesta xacra social. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l'assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seva situació econòmica.

Aquesta mort representa la segona per violència de gènere en Illes Balears aquest 2014, després de l'esdevinguda a Son Bauló (Ca Picafort), on va ser localitzat el passat 7 de març el cadàver d'Olha Yuriyiunaf, de nacionalitat ucraïnesa. Dies després la Guàrdia Civil va detenir a l'autor de la mort, el marit de la morta, Dmitry I., de nacionalitat russa.

L'any passat a les Illes va caldre lamentar dues mortes víctimes d'aquesta xacra social.