La Prefectura de Tràfic d'Illes Balears engega la cita prèvia per a qualsevol tràmit relacionat amb vehicles, conductors o sancions

17/06/2014

Des del 25 de juny només atendrà als ciutadans amb cita prèvia / Si se sol·licita a través de la web de la DGT el ciutadà pot triar el dia i l'hora, dins dels quinze dies següents a la petició / Si es desitja modificar la cita, es pot fer a través del 060 o a través de la web cancel·lant-la i tornant a sol·licitar una nova


A partir del proper 25 de juny, la Prefectura provincial de trànsit de Illes Balears (igual que Canàries) atendrà amb cita prèvia als ciutadans que acudeixin a aquestes dependències a realitzar qualsevol tràmit relacionat amb vehicles, conductors, sancions i uns altres.

Per aquest motiu, i avançant-se al dia en el qual l'atenció amb cita prèvia és obligatòria, la DGT ha habilitat la seva pàgina web i el telèfon 060 perquè els ciutadans que hagin d'acudir en els propers dies a alguna de les Prefectures anteriorment citades, puguin des d'avui mateix sol·licitar la seva cita.

Aquest nou servei engegat per la Direcció general de trànsit, i en línia amb la reforma impulsada pel Govern central d'apropar l'Administració als ciutadans, és un pas més en la millora de servei que se'ls ofereix, evitant-li esperes innecessàries, estalvi de temps i agilitació dels tràmits a realitzar.

 
Fàcil i des de qualsevol lloc

Si la petició de cita prèvia es realitza per Internet, simplement cal entrar a la web de la DGT, punxar en el botó de Seu electrònica i seleccionar Cita prèvia Tràmits.

Per aquesta via s'ofereix al ciutadà la possibilitat de triar el dia i l'hora a la qual vol acudir a la Prefectura. En un primer moment, l'interessat ha de seleccionar la Prefectura on va a realitzar el tràmit i triar el tipus de tràmit que va a realitzar. Una vegada seleccionat, el sistema genera una nova finestra on el ciutadà haurà d'emplenar el formulari amb les seves dades personals.

L'aplicació informàtica de cita prèvia, permet que els tràmits a realitzar els pugui realitzar el propi interessat o el seu representant degudament autoritzat. Per a això, simplement haurà d'introduir en el formulari, el nom, cognoms i NIF de la persona que li va representar. A continuació, el sistema informàtic li mostrarà els dies i horaris disponibles, perquè triï el que millor li convé. Al principi, es mostraran cites per als quinze dies següents.

Una vegada seleccionat el dia i l'hora, el sistema li sol·licitarà la confirmació de la cita i l'usuari obtindrà prement en el botó 'obtenir recordatori' un document on apareixen les dades de la cita i l'adreça de la Prefectura.

A través de la web, el ciutadà també pot consultar o anul·lar les cites ja sol·licitades. En el cas de voler modificar-la, ho pot realitzar a través del 060 i si ho fa a través de la web, té primer que anul·lar-la i posteriorment sol·licitar una nova cita.


Totalment implantada

Des de l'engegada d'aquest servei de cita prèvia en la Prefectura Provincial de Sabadell al maig de l'any passat, la DGT ha anat implantant aquest model de forma progressiva en la resta de prefectures fins a completar tot el territori espanyol.