La Policia Nacional deté a 2 homes per cometre més de 10 robatoris amb violència a persones d'edat avançada a Palma de Mallorca

Algunes joies sense identificar recuperades

19/06/2014

Aprofitaven quan les seves víctimes es trobaven soles a l'entrada del portal dels seus domicilis / Els copejaven, tiraven al sòl amb la finalitat de sostreure'ls joies


Dilluns passat la Policia Nacional va procedir a la detenció de 2 homes com a autors de més de 10 robatoris amb violència comesos a Palma de Mallorca, sent en tots els casos les seves víctimes, dones d'avançada d'edat, d'entre 80 i 90 anys, a els qui abordaven en l'entrada dels seus domicilis o a l'interior dels mateixos, no dubtant a copejar-les i tirar-les al sòl, amb la finalitat de sostreure'ls, a continuació, de manera igualment violenta, les joies que portaven, com a polseres, cadenes, anells, penjants i altres efectes personals.

Els autors d'aquests fets són 2 homes espanyols de 28 anys i de 22, tots dos germans, a els qui els consten amplis i diversos antecedents policials per la comissió de diferents tipus de delictes.

Els investigadors, havien rebut en dates recents, diverses denúncies en les quals coincidien les característiques físiques i el modus operandi dels autors, així com el tipus de mates triades, totes elles dones d'avançada edat, que eren abordades en sortir o entrar a l'ascensor dels seus habitatges, o al moment d'obrir les portes dels seus domicilis, després d'haver comprovat prèviament els seus assaltants que es trobaven soles.

En un dels casos mes virulents, els autors d'aquests fets després d'abordar al seu mata, una dona de 81 anys d'edat, li van introduir una bola de paper de periòdic de gran grandària en la boca, amb la finalitat de que aquesta no pogués xisclar o demanar auxili algun, sent posteriorment copejada en nombroses ocasions, sofrint per això importants lesions en diverses zones del seu cos. Quedant finalment tendida per espai de diverses hores, en el sòl del seu habitatge, fins que va ser trobada per un familiar que puc demanar auxili.

La Policia Nacional, després de nombroses i diverses gestions, van aconseguir identificar i detenir als autors d'aquests fets, podent recuperar a més la immensa majoria de les joies sostretes. Tots dos germans s'havien traslladat des de Múrcia a Palma de Mallorca, fa un mes i mitjà, emprenent des de llavors una espiral delictiva triant per a això a dones que per la seva avançada edat i trobar-se soles, difícilment podien oposar-los resistència o rebre ajuda d'altres persones.


Recerca oberta

Fins al moment s'ha aconseguit esclarir un total de 10 fets d'aquest tipus. Si bé la recerca continua oberta, ja que no es descarta que el nombre de dones víctimes dels detinguts, pogués ser bastant superior, en haver estat recuperades nombroses joies, que no consten encara com denunciades.

Així mateix, el grup que s'ha encarregat de la recerca, el Grup d'Atracaments, sol·licita que si alguna persona ha estat víctima de fets similars es posi en contacte amb aquest grup, amb la finalitat que les joies encara no denunciades, puguin ser reconegudes i lliurades als seus legítims propietaris.