Delegació del Govern trasllada la campanya de control de ‘party boats’ a Consell, ajuntaments i policies locals d'Eivissa

García Vila, amb Serra i la resta de participants en la reunió

23/06/2014

El director insular, Rafael García Vila, s'ha reunit avui amb el president insular Vicent Serra, els caps de la Policia Local de l'Illa i els regidors responsables de cada municipi eivissenc / En breu farà el propi amb els dirigents de Formentera


El director insular de l'Administració General de l'Estat (AGE) a Eivissa i Formentera, Rafael García Vila, s'ha reunit aquest matí amb el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Serra, els caps de la Policia Local i els regidors responsables de cada municipi de la pitusa major amb l'objectiu de traslladar-los els acords adoptats per la Delegació del Govern en Illes Balears i la Conselleria de Turisme per al control i la regulació de les embarcacions de tràfic turístic de passatgers, dins de les quals s'inclouen les ‘party boats’.

Com va anunciar la delegada Teresa Palmer el passat 12 de juny, ambdues administracions tenen la intenció de fer partícip de les iniciatives adoptades tant als ajuntaments com a la resta d'institucions de les zones més afectades, principalment a Eivissa i Formentera. En breu, el director insular es reunirà també amb els responsables de Formentera.

En la reunió celebrada avui en l'Adreça Insular de l'AGE a Eivissa, García Vila ha fet partícip a la resta d'administracions de les accions a desenvolupar durant la present temporada alta per limitar i reduir les irregularitats que poguessin estar cometent les ‘party boats’. L'objectiu és “assegurar el correcte equilibri entre el desenvolupament d'aquesta activitat d'oci turístic i els drets al descans i a la seguretat dels ciutadans i la protecció del medi ambient”. Totes les administracions han ofert la seva “total col·laboració” en cada àmbit competencial, segons el director insular García Vila.

cal recordar que la Delegació del Govern té previst efectuar, en coordinació amb la resta d'administracions competents, actuacions que certifiquin el bon compliment de les diferents normatives a les quals estan subjectes les empreses de ‘party boats’, com són:

  • Controlar les condicions de seguretat dels passatgers (aforament, armilles salvavides, etc). Capitania Marítima i Guàrdia Civil.
  • Inspeccionar la documentació requerida per a aquestes activitats (contractes, règim Seguretat Social, Prevenció Riscos Laborals…). Inspecció de Treball i Guàrdia Civil.
  • Vigilar el compliment de la normativa sobre sorolls i medi ambient, mitjançant sonometrías i traslladant a l'empresari la necessitat de respectar els nivells acústics. Govern, ajuntaments i Guàrdia Civil.

L'incompliment de la normativa pot comportar a l'inici d'expedients sancionadors i, en el cas de gravetat, a la paralització de l'activitat empresarial.