El Servei Marítim de la Guàrdia Civil rescata a Cabrera a 11 ciutadans estrangers que han entrat de forma il·legal a Espanya

*Palmer, durant la roda de premsa

24/06/2014

Els homes, encara per identificar, han estat albirats a la zona sud del Parc Nacional, la majoria situats en les roques d'una cala de difícil accés / En bon estat de salut, una vegada traslladats a Palma seran posats a la disposició del Cos Nacional de Policia


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, han informat aquesta tarda en roda de premsa sobre el rescat per part del Servei Marítim de la Guàrdia Civil d'onze ciutadans estrangers, tots homes i de nacionalitat encara per confirmar, que han entrat de forma il·legal a Espanya. En aparent bon estat de salut, una vegada traslladats a Palma i realitzats els tràmits administratius pertinents, aquesta tarda la Benemérita els posarà a la disposició del Cos Nacional de Policia.

A les 12.30 hores d'avui el Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de la Guàrdia Civil, que disposa d'una càmera instal·lada en la part més alta del Parc Nacional de Cabrera, ha albirat a tres individus no identificats en la part alta d'una cala de la zona sud de la illa (la que mira cap al nord d'Àfrica). Immediatament, el Servei Marítim que la Guàrdia Civil té permanentment en el petit Arxipèlag ha enviat una embarcació cap a la zona sud, on ha detectat a vuit persones més, que estaven situades de forma perillosa en les roques de la cala.

Un helicòpter i una patrulla del Servei Marítim de la Guàrdia Civil s'han desplaçat al Parc Nacional per dur a terme el rescat dels immigrants, que finalment han pogut accedir a l'embarcació de la Benemérita per ser traslladats immediatament al port de S’Estanyol (Llucmajor) i, d'aquí, a Palma. Està previst que al llarg d'aquesta tarda passin a la disposició de la Policia Nacional.

La delegada del Govern ha volgut ressaltar que en l'operació “ha prevalgut per sobre de tot el caràcter humanitari, ja que accedir als llocs on estaven en una cala de Cabrera no ha estat res fàcil”.


Primera pastera des de 2012

L'embarcació utilitzada és de fibra i té una eslora de 5 metres. Des de 2012 no arribava cap pastera a les Illes (4 ho van fer en 2012 amb 32 persones; 5 en 2011 amb 41 persones).

El Parc Nacional de Cabrera suposa un enclavament estratègic en ser una de les principals portes d'entrada d'immigració il·legal i narcotràfic procedent del nord d'Àfrica (la pràctica totalitat de pasteres arribades a Mallorca ho fan per aquesta zona). La delegada del Govern, que va poder conèixer in situ el passat 8 de maig el sistema de vigilància que la Guàrdia Civil disposa de forma permanent a Cabrera, ha tornat a destacar el “gran treball en benefici de la seguretat ciutadana que els agents duen a terme al Parc Nacional, sobretot els mesos d'estiu on l'afluència de turistes és massiva”.